Güncel Haberler

Anadolu Efes Son Çeyrekte Ecel Terleri Döktü Ama Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague 8.hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Zenit karşısında son çeyrekte ecel terleri döktü ama Larkin ile Micic liderliğinde 90-88 kazanmayı bildi. Bu sonuçla lacivert beyazlılar 6.galibiyete ulaşırken Zenit ise 2 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Vasilije Micic 24 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve Shane Larkin 22 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile öne çıkarlarken Tibor Pleiss ile Sertaç Sanlı da 13’er sayıyla katkı verdiler Dunston’ın yokluğunda.

Zenit cephesinde ise Austin Hollins 26 sayı, 3 top çalma ile en skorer isim olurken Gustavo Ayon 21 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve Anton Pushkov 12 sayı, 4 ribaund ile takımlarını ayakta tutan oyuncular oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes iki önemli silahı Simon ve Dunston’dan yoksun çıktı Zenit karşısına. Simon’un yokluğunda Anderson ile Beaubois kanatlarda verimli bir maç çıkardılar, özellikle savunmada. Diğer taraftan hücumda ise Micic ile Larkin toplamda buldukları 46 sayı ile aslında Simon’un yerine de oynadılar zaten. Asıl merak edilen konu ise Dunston’ın yokluğuydu. Maça kötü giren Pleiss’ın kenara gelmesiyle eline gelen şansı çok iyi değerlendiren Sertaç her iki pota altında da fark yarattı özellikle ilk yarıda. Ancak farkın açılmasıyla beraber savunmada yumuşayan temsilcimiz Hollins’in dış şutlarına ve Ayon’un pota altındaki dominant performansına karşı koyamadı. Maalesef çok kötü bir görüntü verdiler ve son anlarda Zenit biraz daha akıllı oynasa ve şanslı olsa maçtan mağlubiyetle ayrılmamız içten bile değildi. Özetle Anadolu Efes’in son haftalarda toparladığı savunmasını tabiki Simon ve Dunston gibi iki önemli savunmasilahının da eksik olmasıyla berabar epey geriye götürdüğünü gördük. Bu maçtan ciddi bir ders çıkarıp savunmada işleri tekrar toparlamamalılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …