Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

Sürprizlerle dolu, keyifli bir haftayı daha geride bıraktık ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde. 7.hafta, favori ekiplerin hem çok zorlandığı hem de sürpriz şekilde kayıplar yaşadığı maçlara sahne oldu. Gelin birlikte haftanın panoramasını hazırlarken, ödüllerimizi de dağıtalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona büyük umutlarla giren ve bu sezon koç Dedas yönetiminde daha dengeli, daha iddialı bir kadro kuran Bahçeşehir Koleji sezonun ilk bölümününde büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Ardından gelen koç değişikliği ile beraber Zafer Aktaş göreve geldi ve BSL’de ilk maçında takımın başında yer aldı. Konuk ettikleri ligin formda ekibi, namğlup Pınar Karşıyaka’yı beklentilerin aksine iyi bir savunmayla, gerektiğinde tempoyu kontrol altında tutarak ve üstelik geriden gelerek mağlup etmeyi başardılar. Ortaya koydukları direnç ve gösterdikleri reaksiyon ligin kalan bölümü için çok değerliydi. Koç Aktaş ve öğrencileri ligde namağlup takım bırakmadılar ve aynı zamanda ilk galibiyetlerini almış oldular. Alkışlarla haftanın takımı ödülü onlara gidiyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligin yeni takımlarından OGM Ormanspor, adaptasyon süreci ve yabancı hamlelerinde yapılan hatalar beraberinde lige istediği gibi başlayamadı belki. Sadece tek galibiyetleri vardı 7.haftaya girerken. Ama bu hafta bir şeyleri değiştirmeye karar vermiş bir oyuncu topluluğu gördük Türk Telekom karşısında. Bu değişimi alevlendiren ve sonra da yangına çeviren isim ise Hırvat kanat oyuncusu Luka Babic‘di. Tecrübeli oyuncu kariyerinin en iyi maçlarını birini çıkardı Türk Telekom karşısında ve 15 sayı, 8 ribaund, 8 asist, 2 top çalmalık komple performansı ile takımını galibiyete taşırken 31 verimlilik puanı ile de haftanın en değerli oyuncusu olmayı net şekilde haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Luka Babic (OGM Ormanspor): 31 verimlilik
Mangok Mathiang (Bahçeşehir Koleji): 29 verimlilik
Omar Prewitt (Teksüt Bandırma): 27 verimlilik
Allerik Freeman (Frutti Extra Bursaspor): 26 verimlilik
Ben Moore (Galatasaray Doğa Sigorta): 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Mert Celep (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 21 verimlilik
Muhsin Yaşar (Tofaş): 20 verimlilik
Ender Arslan (Frutti Extra Bursaspor): 19 verimlilik
Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 18 verimlilik
Cevher Özer (OGM Ormanspor): 18 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …