Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 7.hafta geride kaldı ve uzun bir aradan sonra iki temsilcimiz, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko da haftayı galibiyetle kapattılar sevindirici bir şekilde. Yine sürprizlerin yaşandığı ve keyifli geçen haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve tabiki ödülleri de sahiplerine verelim.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Fransa’nın efsane basketbolcularından ikisinin, Batum ve Paker’ın ortaklaşa sahip olduğu Asvel Villeurbanne Euroleague’deki ilk sezonunda keyif vermeye ve organizasyona renk katmaya devam ediyor. Evlerinde oynadıkları 4. maçta güçlü rakipleri CSKA Moskova’yı Taylor’un son saniye üçlüğü ile devirerek Astrodome’da dörtte dört yaptılar ve “kaleyi korumak” benzetmesinin tam olarak altını doldurdular. Yıldızlarla dolu CSKA, koç Mitrovic’in sert ve disiplinli savunma anlayışı karşısında çaresiz kaldı ve sadece 66 sayı üretebildi Rus ekibi. Belki yıldızları yok, çok önemli bir skoreri yok Asvel, takım olarak savunmada harika iş çıkarıyorlar ve hücumda hadlerini bilerek, en önemlisi topun değerini bilerek oynuyorlar. Alkışlar bir kez daha koç Mitrovic ve öğrencilerine, haftanın takımı ödülünü alkışlarla alıyorlar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Zorlu Kaunas deplsamanında kritik bir galibiyet çıkaran Barcelona’da maçın yıldızı Cory Higgins‘di. CSKA’daki başarılı sezonların ardından İspanyol ekibine gelen Birleşik Amerikalı sezona biraz tutuk başlasa da bu zorlu maçta sorumluluk alarak sahneye çıktı ve 27 sayı ile Euroleague kariyer rekorunu kırmasının yanı sıra bunu 5-5 3sayı isabeti ile üretmesi ve istatistiklerine 4 ribaund eklerken sadece 1 top kaybı yapmış olması onu 33 verimlilik puanına ulaştırdı. Hücumda komple bir silah olan Higgins, Kaunas maçında bunu bir kez daha tüm basketbol severlere hatırlattı ve haftanın MVP’si ödülününün sahibi oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=9fs5zi3skW8

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Cory Higgins (Barcelona): 33 verimlilik
Shane Larkin (Anadolu Efes): 31 verimlilik
Nikola Mirotic (Barcelona): 29 verimlilik
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 27 verimlilik
Devin Booker (Khimki): 24 verimlilik

higgins zalgiris ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …