Güncel Haberler

Obradovic: “Umarım Bu Galibiyet Takımı İyi Etkiler”

Turkish Airlines Euroleague‘de konuk ettiği Bayern Munich’i yenerek rahat bir nefes alan sarı lacivertlilerde koç Zeljko Obradovic maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Beko‘nun tecürübeli koçunun açıklamaları şöyleydi:

“Tüm taraftarlarımıza muhteşem desteklerinden dolayı çok teşekkür edereim. Bugün hücumda nasıl oynaması gerektiğini bilen, sabırlı ve son saniyeye kadar iyi şut bulup skor üretebilen bir takıma karşı oynadık. Çok zor bir maçtı bizim için. Bugün çok iyi alan açtık, topu iyi dolaştırdık. Bu sayede yüzdelerimiz de çok iyiydi. İlk yarıda aldıkları hücum ribauntları bir problemdi. Onlar 9 hücum ribaundu aldı biz 9 savunma ribaundu aldık. İkinci yarıda sadece 3 hücum ribaundu alabildiler. Bu da bize sahayı hızlı geçip skor bulma imkanı verdi. Son çeyrekte maçın seyrini değiştirdiğimiz çok net. Burada hücum açısından çok iyi oynadık. Savunmada çok farklı davranmamız gereken yerlerde hatalar yapmamıza rağmen… Tekrar vurguluyorum; onlar çok iyi bir takım. Bu yüzden yakın ve zor bir maç oldu. Bu fikstürde anlamamız gereken şey antrenmanın her saniyesi çok önemli. Neler yapmamız gerektiğini anlayabilmemiz için…

Umarım bu galibiyet takımı iyi etkiler. Çünkü özgüven çok önemli. Zalgiris maçı hakkında konuştuğumuzda 38 dakika iyi oynadığımızı gördük. Ama bu şekilde de maç kaybedilebiliyor. Takımdaki herkes kalitesinin farkında. Ama konsantrasyon, motivasyon ve aynı sayfada olmak çok önemli. Henüz sezonun başındayız. Geri dönüp yaz zamanına bakmak ve ne olduğunu konuşmak istemiyorum. Önümüzde uzun bir yol var.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …