Güncel Haberler

Fenerbahçe Özlediği Galibiyeti Bayern’den Aldı

Turkish Airlines Euroleague 7.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Bayern Munich‘i 90-82 ile geçerek 7.maçtaki ikinci galibiyetlerine ulaştılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Derrick Williams 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Melih Mahmutoğlu 14 sayı ve Kostas Sloukas 13 sayı, 3 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Bayern cephesinde ise Greg Monroe 19 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken Vladimir Lucic 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Maodo Lo ile Petteri Koponen 11’er sayı ile takımları adına direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maalesef yine kötü bir görüntüyle başladılar maça. Hücumda De Colo ve Williams’ın bireysel çabalarının yanı sıra Sloukas’ın yine verimsiz oyunu ve Kalinic ile Datome’den gelmeyen katkı işleri zora soktu. Bayern’in düzene dayalı basketbolu ve Vesely ile Lauvergne oyundayken sahaya iyi yerleşip ikili oyunlarda topu diplere gönderip buldukları üçlükleri isabete çevirmeleri ile düzenimizi bozdular. Hücumda bir türlü takım olarak ritmimizi bulamadık ilk yarıda ve bu nedenle de bir adım öne geçmeyi başaramadık. Üçüncü çeyrekte de aslında senaryo pek değişmedi. Kenardan gelen Melih’in ekstra oyunu ve Kalinic’in hareketlenmesi ile maçtan kopmadık. Son çeyrekte ise koç Obradovic De Colo’dan tamamen vazgeçti, Datome ile Kalinic’i aynı anda sahaya sürdü, ayrıca Melih, Sloukas, Dixon üçlüsünü de daha fazla kullanarak bildiği, inandığı ve sistemini iyi tanıyan oyunculara süre verdi. Kalinic ile Vesely’nin enerjisi, Williams’ın da skorer oyunu ile birlikte istediğini de aldı tecrübeli koç. Oyun kalitesinden ya da sistemden bağımsız sadece ama sadece kazanılması gereken bu maçta istediğini aldı Fenerbahçe.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …