Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (5-6.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun ilk çift maç haftası geride kaldı. Maçların yoğun trafiğinden dolayı haftanın panoramasını ve ödüllerini iki hafta için birleştirdim ve sizlere 5-6.haftanın görünümünü ortak olarak yayınlıyorum. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Euroleague’in ilk çift maç haftasının takımı ikide iki yapan ve önemli iki rakibini deviren İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv oldu. Koç Sfairopoulos’un öğrencileri önce evlerinde Fenerbahçe Beko’yu sonra da zorlu Pire deplasmanında Olympiakos’u farklı geçerek ne kadar formda olduklarını, bu sezon play-off’u ne kadar istediklerini gösterdiler. Wilbekin ve Casspi’nin liderliğinde sezona sessiz başlayan Dorsey’i ve tecrübeli Wolters’ı da devreye sokan Maccabi, Fenerbahçe’nin geri dönüşüne engel olamasa da son anları iyi oynamış ve kazanmıştı. Koç Sfairopoulos’un eski takımı Olympiakos’a karşı ise deplasmanda olmalarına rağmen baştan sona üstünlüğü elden bırakmamış ve 25 sayı gibi ciddi bir farkla kazanmayı bilmişlerdi. Her geçen maç üstüne koyarak ilerleyen Maccabi Tel Aviv artık rakipleri için çok fazla ciddiye alınması gereken bir rakip.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son yıllarda Euroleague takımlarının başarısında en belirleyici pozisyonlar 1 ve 4 numaralar oldular. Bu noktada her sene farklı isimler tartışılmaya devam edildi, en iyi 4 numara kim diye. Ama belki de bu konuda en istikrarlı isim herkesin ilk 2 sıraya koyacağı isim tartışmasız Tornike Shengelia idi. Baskonia‘nın Gürcü forveti çift maç haftasını da çok iyi geçirdi ve ilk maçta 25 ikinci maçta 28, ortalama 26.5 verimlilik puanı ile ilk çift maç haftasının MVP’si oldu. Shengelia son maçta takımının Bayern gibi önemli bir rakibi 93-60 geçmesinde ana faktördü; 19 sayı, 4-8 2sayı, 2-2 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ve sadece 1 top kaybı ile mücadele etti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Sergio Rodriguez (Olimpia Milano)
Omri Casspi (Maccabi Tel Aviv)
Tornike Shengelia (Kirolbet Baskonia)
Mike James (CSKA Moskova)
Greg Monroe (Bayern Munich)

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …