Güncel Haberler

RESMİ: Sigortam.net İTÜ’den Bir Transfer Daha Geldi

Yabancı kadrosunu bir türlü oturtamayan ve sürekli oyuncu transfer edip gönderen ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Sigortam.net İTÜ yeni bir skoreri kadrosuna kattı.

Sezona Pau Orthez ile başlayan ve geçtiğimiz günlerde serbest kalan Birleşik Amerikalı skorer Matt Mobley ile anlaşmaya vardılar.

1.90 boyunda olan 1994 doğumlu guard Orthez ile Pro A’da 6 maçta ortalama 23.7 dakika süre alırken 9.0 sayı, %32.1 3sayı, 2.5 ribaund, 2.3 asist istatistikleri üretmiş ve beklentilerin altında kalmıştı. Kısa rotasyonunda zaten Leslie, Moore ve McGee gibi kaliteli isimleri bulunan Orthez ile yollarını ayırmıştı geçtiğimiz günlerde.

Mobley asıl silahı dış şutlar olan bir skorer. Ancak Belçika’daki başarılı performansının ardından Orthez forması ile istikrarı sağlayamadı. Savunmaya katkısı üst düzeyde olmayan ve genelde kendi skorunu düşünen Mobley, penetre ettiğinde de atletizmi sayesinde skora ulaşabilen bir isim. Özellikle dış şutlarında istikrarı yakaladığı maçlarda rakiplerin canını çok yakabilecek bir skorer. Ama takım oyunu konusunda İTÜ’ye faydadan çok zararı da olabilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …