Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos Tecrübeli Guardı Açıkladı

Euroleague sezonuna kötü bir giriş yapan ve ardından koç Blatt ile yolları ayırıp göreve yardımcısı Kemzura’yı getiren Olympiakos‘da değişim rüzgarının son hamlesi ise yeni oyun kurucu transferi oldu.

Daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giymiş olan tecrübeli solak oyun kurucu Taylor Rochestie‘yi kadrolarına kattılar.

34 yaşında olan 1.88 boyundaki Birleşik Amerikalı oyuncu son olarak Çin’in Tianjin takımında geçtiğimiz sezon 45 maçta görev almış ve 33.5 sayı, 9.1 asist, 4.7 ribaund gibi dikkat çekici istatistiklerle mücadele etmişti. Hem dış şut tehditi hem de kendi skorunu yaratabilmesi ile önemli bir silah Rochestie. Tabi çok da iyi bir organizatör. İkili oyunlar konusunda Spanoulis ile birlikte de o kenardayken takımı yönetip liderlik edebilecek kaliteli bir pasör. Ancak ilerleyen yaşı ve yavaşlayan ayakları ile artık savunmada dezavantaj yaratabilecek bir isim ki uzun zamandır Euroleague sertliğinden de uzaktı. Takımı biraz daha derli toplu oynatmak için doğru bir hamle ama önemli zaafları da olan bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …