Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 4.haftayı da geride bıraktık. Temsilcilerimizden Anadolu Efes konuk ettiği Real Madrid’i farklı yenip bizleri memnun ederken Fenerbahçe Beko ise maalesef Milano deplasmanında kötü bir basketbolla yenildi. Gelin birlikte haftanın panoramasına göz atarken ödüllerimizi de dağıtalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Anadolu Efes geçtiğimiz sezon adını finale yazdırırken Larkin ile Micic’in bireysel performansları ön plandaydı. Ama bu sezona “takım” kelimesinin altını fazlasıyla doldurarak başladı lacivert beyazlılar. Son maçta da Sinan Erdem’de konuk ettikleri güçlü rakipleri Real Madrid’i 76-60 gibi net bir skorla yenmelerinin temelinde yatan faktör buydu zaten. Micic ve Larkin’in kendi adlarına standartların üstüne çıkamadıkları maçta Simon ve Dunston oyunun her iki alanında, özellikle savunmada takımlarını taşıyan isimler oldular, Anadolu Efes’in sadece Micic ile Larkin’in omuzlarında ilerlemeyeceğini gösterdiler. Diğer taraftan Singleton da enerjisi ve pota altındaki savaşçı kimliği ile çok iyi iş çıkardı, maçın x-faktörüydü ve artık ona da Anadolu Efes’e hoşgeldin Singleton diyebiliriz bu katkısıyla. Özetle Anadolu Efes sadece Real Madrid’i yendiği için 60 sayıda tutmak içn sergilediği harika takım savunması ve esas yıldızlarının dışındaki isimlerle maça “takım” olarak damga vurduğu için bu haftanın takımı ödülünü sonuna kadar hak ederek alıyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Baskonia belki sezona istediği gibi başlayamadı ve sakatlıklar canlarını çok sıktı ama bir isim vardı ki bu olaylara hiç aldırış etmeden işini yapmaya, takımı adına oyunun iki alanında da liderlik etmeye devam etti. Gürcü forvet Tornike Shengelia evlerinde farklı yendikleri Olympiakos karşısında da komple bir performans sergiledi ve neden Euroleague’in en iyi 4 numarası olduğunu tekrar hatırlattı. Hem içerden hem dışardan Olympiakos savunmasını yıkarken 25 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 1 blok ile 28 verimlilik puanına ulaşan Shengelia haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

shengelia ile ilgili görsel sonucu

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Tornike Shengelia (Kirolbet Baskonia) – 28 verimlilik puanı
Bryant Dunston (Anadolu Efes) – 27 verimlilik puanı
Arturas Gudaitis (Olimpia Milano) – 25 verimlilik puanı
Nick Calathes (Panathinaikos) – 24 verimlilik puanı
Brandon Davies (Barcelona) – 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …