Güncel Haberler

Fenerbahçe İtalya Deplasmanında Milano’ya Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 4.hafta mücadelesinde İtalya’da Olimpia Milano‘ya konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko beklentilerin altında kalarak 87-74’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla 4 maçın ardından 1 galibiyette kalırken Milano ise üçüncü galibiyetini elde etmiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Sergio Rodriguez 22 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken Arturas Gudaitis 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Amedeo Della Valle 15 sayı (3-6 3sayı), 3 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Jan Vesely 14 sayı, 7 ribaund ve Joffrey Lauvergne 14 sayı, 8 ribaund ile etkili olurken Nando De Colo da 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile onlara destek olmaya çalıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe henüz adaptasyon sürecini tamamlayabilmiş değil. Önce uzunlar sakat diye sorun var tezi ortaya atılmıştı ama gördük ki iki uzunun dönmüş olması ve hatta iyi performans sergilemesi de sorunu çözmedi. Öncelikle Derrick Williams’ın acilen silkelenip kendisine gelmesi gerekiyor. Diğer taraftan Sloukas ile De Colo arasında devam eden soğuk savaş takımı olumsuz etkiliyor. Özellikle Sloukas ne zaman sahada Fransız yıldızla birlikte olsa hep öne geçmeye ekstra işler yapmaya zorluyor kendini. Böyle olunca da en iyi yaptığı işi servis yapmayı, takımı yönetmeyi unutuyor, verimsiz bir oyuncuya dönüşüyor. De Colo kenardayken de bu sefer skor bulmakta zorlanıyor Fenerbahçe. Özetle koç Obradovic’in bu sorunu acilen çözüp iki yıldızını birlikte oynatmanın yolunu bulması şart. Ayrıca Kalinic’in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük. Özellikle savunmada onun çok aradı Fenerbahçe. Milano’da koç Messina benchten Della Valle ve zaman zaman Roll ile enerji artı dış şut katkısı alırken Fenerbahçe bunu Melih ya da başka bir isimden alamadı. Sarı lacivertlier son yılların en kötü sezon başlangıçlarından birini yaptılar ve maalesef bu sezon da son yılların en zorlu Euroleague sezonlarından biri olacak. Dolayısıyla acilen toparlanıp özellikle savunmada vidaları sıkıp artık adaptasyon sürecini tamamlamaları gerekiyor. Yoksa bu görüntü ile bırakın Final Four düşünmeyi bir bakmışsınız play-off treni de kaçmış….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …