Güncel Haberler

Bahçeşehir Avrupa Defterini Galibiyetle Açtı

Maça, ev sahibi takım Fribourg Olympic’in Boris Mbala, Xavier Pollard, Murphy Bumatowski, Brandon Garrett, Natan Jurkovitz beşlisi ile, Bahçeşehir Koleji ise Trae Golden, Mangok Mathiang, Altan Erol, Dwight Hardy, Jajuan Johnson beşlisi ile başladı.

Maçta ilk hücumu Fribourg Olympic kullandı. Her iki takımda dinamik paslaşmaları ve yer yer pas hataları ile başladı. İlk sayı Fribourg Olympic tarafından potayı buldu. Karşılıklı gelen sayıların ardından skor altıncı dakikada 5- 5 olarak eşitlendi. Eşitlenen skorun ardından Bahçeşehir Koleji ilk molasını alarak maçın dengesini değiştirmeye çalıştı. Fribourg Olympic’in bulduğu peş peşe sayılardan sonra Bahçeşehir Koleji farkı kapattı ve 1. Periyotun bitmesine 1.44 saniye kala beraberliği yakaladı. Jajuan Johnson’un pota altında yakaladığı atış ile 1. periyotun son 1 dakika 20 saniyesinde Bahçeşehir Koleji öne geçti (15-17). Hemen akabinde periyodun bitimine 32 saniye kala Fribourg Olympic’ten Murphy’nin serbest atışlarıyla skor yeniden eşitlendi (17-17) İlk Periyot Jeremy Jaunin son saniye 3 sayılık atışı ile 20- 17 Fribourg Olympic üstünlüğü ile sonlandı.

İkinci yarıya Fribourg Olympic Bahçeşehir Kolejinin iyi savunması ile hücum süresinin dolmasından dolayı top kaybı ile başladı. 2.Periyodun ilk 3 dakikası geride bırakılırken Trea Golden kendi adına 10. sayısını atıp skoru da 22-22’ye getirdi. Bu sayı sonrası Fribourg Olympic mola alsa da mola dönüşündeki hücumunda isabetsiz şut ile top kaybı yaptı.

Maçın 2. çeyrekte son 5 dakikaya girilirken Trea Golden bulduğu üç sayılık basketin ardından birde top çalarak kendi adına 15. sayısını attı. Takımı adına da skoru 27-31’e getirerek Bahçeşehir Koleji’ni bulduğu sayılar ile öne geçmesini sağladı. Top kaybı üzerine molaya giden Fribourg Olympic mola dönüşü Bahçeşehir Kolejinin top çalmasına engel olamayarak potasında Can Altıntığ’ın 2 sayı ile sonlanan hızlı hücumuna da engel olamadı. periyotun bitmesine 1.52 saniye kala Sean Armand’ın serbest atıştan bulduğu sayılar ile Bahçeşehir Koleji farkı çift hanelere taşıdı. Soyunma odasına 33-41 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile gidildi.

3.Periyot Fribourg Olympic’ten Brandon Garrett’in bulduğu sayı ile başladı. Bahçeşehir Koleji, Dwight Hardy’nin üçlükleri ile üçüncü çeyreğin 3. dakikasında farkı 15 sayıya çıkardı (49-35) Fribourg Olympic açılan farkı kapatmak için hücumunu arttırırken Brandon Garrett’in bulduğu smaç ile fark yeniden tek hanelere düştü. Bahçeşehir Kolejinden Mangok Mathian’ın pota altında bulduğu harika sayı farkın yeniden açılmasını sağladı. Bu periyotta rakibine 12 sayı izin veren Bahçeşehir Koleji son çeyreğe 61-45 önde girdi.

4.periyot Bahçeşehir Kolejinden Sean Armand’ın 3 sayılık atışı ile başladı. İsviçreli rakibini iyi savunan temsilcimiz, hücumda da yüksek yüzdeyle top kullanarak 4. Periyotta farkın kapanmasına müsaade etmedi. Fribourg Olympic’in peş peşe potadan boş dönmesi Bahçeşehir Kolejinin farkı açmasını sağladı. Maçın bitimine 7 dakika kala farkı 19 sayıya getirip maçı koparan Bahçeşehir Koleji karşılaşmayı 76-60 kazandı.

Avrupa’da ilk galibiyetini alan Bahçeşehir Koleji yurda hanesinde 2 sayı ile geri döndü.

Trae Golden 17 sayı (2/3 üçlük), 5 ribaund, 7 asist, 4 top çalma, 3 top çalma, Sean Armand 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Dwight hardy 14 sayı (4/6 üçlük), 2 ribaund, Cameron Clark 10 sayı, 6 ribaund, JJ Johnson 10 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Bahçeşehir, Oturu’ya Rağmen Merkezefendi Engeline Takılmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Petkim’in ev sahipliği yaptığı Ege Cup turnuvasında Bahçeşehir Koleji, Oturu’nun etkili performansına …