Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague sahnesinde 3.haftayı geride bıraktık. Bizim için oldukça keyifli bir haftaydı çünkü hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes İspanyol rakipleri karşısında üstünlük sağladılar. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftanın panoramasına bakalım ve ödülleri de dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Önemli yıldızlarını kaybettiler ve Euroleague sezonuna yeni bir takım olmalarının da etkisiyle iyi bir giriş yapamadılar. Ama buna rağmen onları yanlız bırakmayan taraftarları Zalgirio Arena’yı yine tamamen doldurdular. Koç Jasikevicius’un öğrencileri de bu desteği boşa çevirmediler ve sezonun en formda takımlarından ve ligin en güçlü şampiyonluk favorilerinden Real Madrid’i maçtan hiç kopmayarak adım adım geri gelip sonrasında öne geçerek mağlup etmeyi başardılar. Haftanın takımı ödülü de sonuna kadar hakeden Zalgiris Kaunas‘a alkışlarla gidiyor.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son yılların en başarılı bireysel performanslarını bizlere izleten ve Euroleague’deki kariyer sayı rekorunu da kıran Fenerbahçe Beko‘nun Fransız süper yıldızı Nando De Colo, Baskonia karşısında 44 verimlilik puanına ulaşmıştı. 30 dakika sahada kalan tecrübeli guard 39 sayı, 12-15 2sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ile harika bir performans sergilemişti. Takımın geri kalanında başka çift haneli skor katkısı veren çıkmamasına rağmen galibiyeti getirmesi çok değerliydi. Bu performansı önemli kılan bir diğer nokta ise uzun yıllardır koç Obradovic’in yönettiği bir takımda başka hiç bir oyuncunun bu kadar dominant, tek kişilik resital niteliğinde bir performans sergileyememiş olmasıydı. De Colo bizlere bir kez daha ne kadar özel bir oyuncu olduğunu hatırlattı ve şapka çıkartılacak bu istatistikleri ile haftanın oyuncusu ödülünü falzasıyla haketti.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 44 verimlilik puanı
Zach LeDay (Zalgiris Kaunas): 35 verimlilik puanı
Nikola Milutinov (Olympiakos): 30 verimlilik puanı
Cory Higgins (FC Barcelona): 27 verimlilik puanı
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 26 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …