Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Tam Kadro Olunca Kendi Oyunumuzu Oynamaya Başladık.”

Turkish Airlines Euroleague 3.hafta mücadelesinde deplasmanda Valencia’yı yenmeyi başaran Anadolu Efes‘te koç Ergin Ataman maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ataman’ın görüşleri şu şekildeydi:

“İkinci yarıda iyi reaksiyon aldık. Özellikle savunmada daha agresif oynadık. İkili oyunlarına tuzaklar kurmaya çalıştık ve içeriden basket bulmalarını önledik. Bu sayede çembere kolayca gitmelerini önledik. Hücumda ise topu iyi dolaştırdık. Dunston ikinci yarıda devrilmeleri daha iyi yaptı. İlk yarıda hata yaptı çünkü daha kısa devrilmeler yapıyordu. İkinci yarıda tam dönmeler yaptı, topu iyi dolaştırdık ve boş şutları bulduk. Shane Larkin ve Vasilije Micic gibi iki guardla aynı anda oynadık. Bu sayede dört kişinin köşelerde olduğu klasik geçiş hücumlarımızı yapabildik. Bizim için iyi bir galibiyet çünkü burada kazanmak çok kolay değil. Burada harika bir atmosfer var. Onlar da sıkı mücadele ettiler.

Galibiyet çok önemli. Biz aynı takımız ama Moerman bizim için çok kilit bir oyuncu. Sanırım 5-6 hafta daha oynayamayacak. İlk 2 maçta sakatlıkları nedeniyle çok oynayamayan Beaubois, Larkin, Simon gibi oyuncular bu maçta oynadılar. Bu sayede kendi oyunumuzu oynamaya başladık. Bu çok önemli. Çünkü 2-3 oyuncudan yoksunduk ilk iki maçta.“

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …