Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 3.hafta heyecanını da geride bıraktık. Ligimizin kalitesi her ne kadar düşmüş olsa da halen çekişmeli mücadeleler ve sürpriz sonuçlar renk katıyor. Gelin birlikte bu haftanın panoramasını mercek altına alalım ve tabi her zamanki gibi ödülleri sahiplerine verelim alkışlarla.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligimizin uzun yıllardır en değerli, en istikrarlı, en değerli takımlarından biri Teksüt Bandırma. Yazın başladıkları yeniden yapılanma sürecinde genç oyuncuların ve yeni yabancıların fazla oluşuyla sezon başında istedikleri sonuçları alamasalar da Şampiyonlar Ligi öncesi kritik bir galibiyet alarak moral depoladılar. Koç Demir’in öğrencileri Bandırma’da konuk ettikleri güçlü Euroleague temsilcimiz Anadolu Efes’e soğuk bir duş aldırdı. Genç oyuncuların süre alması ve galibiyete direkt etki etmeleri tüm basketbolseverleri sevindirirken Bandırma bir kez daha evinde kolay lokma olmadığını herkese gösterdi ve haftanın takımı ödülünü fazlasıyla haketti.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Ligin yeni takımlarından biri olan OGM Ormanspor ilk 2 hafta aradığı galibiyete ulaşamasa da lige renk katacağının sinyallerini verdi ki bu hafta, yani 3.maçlarında da iyi oyunlarını galibiyetle süslediler. Takımın en tecrübeli ve en güvenilir ismi olan Bosnalı uzun Elmedin Kikanovic de yine çok iyi bir bireysel performans ortaya koydu ve bu sefer takımını galibiyetle de tanıştırdı. Kikanovic karşılaşmayı 29 sayı, 14 ribaund, 2 asist gibi etkileyici istatistiklerle tamamladı ve ligimizin en dominant boyalı alan silahlarından biri olduğunu tekrar kanıtlamış oldu. Serbest atış çizgisinden biraz daha yüzdeli oynasa 35-40 sayılara çıkması içten bile değildi bu maçta.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Corey Davis (Meksa Yatırım Afyon Belediyespor): 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist
Berkan Durmaz (Tofaş): 24 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko): 18 sayı, 5 ribaund, 7 asist
Şehmus Hazer (Teksüt Bandırma): 19 sayı, 4 ribaund, 2 asist
Elmedin Kikanovic (OGM Ormanspor): 29 sayı, 14 ribaund, 2 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Berkan Durmaz (Tofaş): 24 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Şehmus Hazer (Teksüt Bandırma): 19 sayı, 4 ribaund, 2 asist
Barış Ermiş (Tofaş): 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist
Metecan Birsen (Pınar Karşıyaka): 12 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma
Göksenin Köksal (Galatasaray Doğa Sigorta): 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …