Güncel Haberler

Eksik Fenerbahçe Madrid Deplasmanından Çıkamadı

Turskih Airlines Euroleague açılış haftasında güçlü Real Madrid‘e konuk olan hem Vesely hem de Lauvergne’den yoksun Fenerbahçe Beko, De Colo ve Williams’ın etkili performanslarına rağmen 81-77 kaybetmekten kurtulamadı.

1.çeyrek: 30-21
2.çeyrek: 43-42
3.çeyrek: 64-55
4.çeyrek: 81-77

EDİTÖR YORUMU:

Lauvergne ile Vesely’nin yokluğu, artı Dünya Kupası nedeniyle bir çok oyuncusunun hazırlık çalışmalarına geç katılmasının etkisiyle henüz hazır olmayan Fenerbahçe Beko eksiklere ve formsuz olmalarına rağmen bu zorlu deplesmanda beklentilerin üstüne çıktılar. Özellikle Williams ve De Colo’nun sergilediği performans ne kadar doğru hamleler olduklarını tekrar kanıtladı. Ancak takımın geri kalanının ortaya koyduğu oyun eminim koç Obradovic’in canını ciddi şekilde sıkmıştır. Çünkü sadece bu iki isim ile sezonu geçirmeleri mümkün değil… Datome ve Sloukas’ın Dünya Kupası’ndan sonra halen fiziksel olarak toparlanamadıkları göründü. Son çeyrekte Real Madrid’in de yaptığı hatları iyi değerlendirip farkı azalttı temsilcimiz. Son durumda bu maçın telafisi var elbette deplasmanda olduğu için. Ama oynanan basketbol sarı lacivertlilerin hazır olmadığını, henüz takım olgusunun altını dolduramadıklarını net olarak gösterdi bir kez daha.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real’de Jeffery Taylor ekstra bir oyun sergileyerek 19 sayı, 2 asist, 2 top çalma ile galibiyetin x-faktörü oldu. Facundo Campazzo 14 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile beklendiği gibi takımını sırtlarken Anthony Randolph da 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile komple bir oyun sergileyerek galibiyetin mimarlarından oldu.

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 22 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve hiç çıkmadan oynayan Derrick Williams 19 sayı, 10 ribaund, 2 asist ile öne çıkarlarken Nikola Kalinic de 13 sayı, 3 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı veren isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …