Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (1.Hafta)

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde açılış haftası geride kaldı. Gelin birlikte sürprizlerle de karşılaştığımız ligimizin ilk haftasını her zaman olduğu gibi mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yeni sezon yeni takımlar yeni sürprizler. Ligimizin kalitesi her ne kadar düşmüş olsa da halen basketbol adına tatlı sürprizler de yaşanıyor. Açılış haftasındaki Bursa derbisinde ligimizin yeni takımlarından Bursaspor, konuk ettiği güçlü rakibi Tofaş’ı 80-76’lık skorla geçmeyi başardı. Yepyeni bir takım kuran Timsahlar, buna rağmen hazırlık dönemini ne kadar verimli geçirdiklerini gösterdiler ve Perry Jones – Freeman ikilisi ile etkili bir oyun sergileyerek Mejia’dan yoksun Tofaş’ı geçmeyi başardılar. Özellikle Chris Jones ve Freeman arasındaki uyum ve Perry Jones’u en verimli şekilde kullanmaları ile ne kadar hazır olduklarını gösterdiler. Özellikle iç saha maçlarında bu sezon çok can yakacaklarını düşünüyorum ki beni de yanılttılar, bu performansları ile düşme potasından uzak, play-off potasına yakın olacaklardır.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Pınar Karşıyaka koç Sarıca’yı göreve getirerek bütçesini de en uç noktaya kadar zorlayarak oldukça kaliteli ve iddialı bir kadro kurdu. Hazırlık döneminde inişli çıkışlı performanslar sergilediler ve lige başlarken sanki çok hazır değiller görüntüsü vermişlerdi. Ama ilk maçta Bandırma deplasmanında bir isim sahneye çıktı ve aslında onun sezona ne kadar hazır olduğunu ve bir kez daha ne kadar iyi bir profesyonel olduğunu gördük. Tecrübeli uzun Jordan Morgan hakikaten hazırlık dönemini çok iyi geçirmiş ve eski takımı Bandırma karşısında harika bir başlangıç yaptı sezona. Pota altında tam bir canavar performansı sergileyen Morgan, deplasmanda alınan bu kritik galibiyette 25 sayı, 12-13 sahaiçi isabeti, 6 ribaund, 3 top çalmayla 28 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Jordan Morgan (Pınar Karşıyaka): 25 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma, 28 verimlilik
Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş SJ): 21 sayı, 5 ribaund, 20 verimlilik
Doron Lamb (Darüşşafaka Tekfen): 28 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik
Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 17 sayı, 5 asist, 24 verimlilik
Perry Jones (Bursaspor): 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 18 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş SJ): 21 sayı, 5 ribaund, 20 verimlilik
Yunus Akçay (Sigortam.net İTÜ): 18 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 14 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen): 6 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, 12 verimlilik
Rıdvan Öncel (Teksüt Bandırma): 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 10 verimlilik
Tolga Geçim (Anadolu Efes): 14 sayı, 3 asist, 19 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Türk Telekom yaz dönemini en hareketli geçiren takımlardan biriydi. Campbell hariç yabancılarının tümünü değiştirdiler ki Hunter dışında hazırlık dönemine erken başlayabilen olmadı. Wiltjer milli takımdaydı, Johnson takıma geç katıldı ve Fall’un da dönem dönem sakatlıkları oldu. Ama buna rağmen koç Burak Gören takımını sezona çok iyi hazırlamayı başarmış ki ilk maçta evlerinde ligin ilk 4 iddiası yüksek takımlarından Galatasaray’ı geçmeyi başardılar. Özellikle savunma konusunda aldığı önlemlerle maç boyunca sarı kırmızılıları zor duruma sokan koç Gören, maç içi müdaheleleri ile de sezona formda başlayan koçların başında geldi. Elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullandığı gibi takımının tempoyu da kontrol etmesini sağladı. Bu galibiyete direkt etkisi olmasıyla beraber haftanın koçu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …