Güncel Haberler

Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Kazanarak Sezona Başlıyor

Gaziantep’te oynanan 35. Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Anadolu Efes güçlü rakibi Fenerbahçe Beko‘yu 79-74 yenerek sezona kupayla giren taraf oldu.

1.çeyrek: 19-20
2.çeyrek: 20-17
3.çeyrek: 25-15
4.çeyrek: 15-22

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Shane Larkin’den yoksun olan Anadolu Efes’de Krunoslav Simon 22 sayı, 6-6 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile maçın en değerli oyuncusu olurken, Vasilije Micic 16 sayı, 5 ribaund, 9 asist, Bryant Dunston 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve yeni transferlerden Alec Peters 12 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Lauvergne ve Vesely’nin forma giyemediği Fenerbahçe Beko’da ise yeni transferlerden Derrick Williams 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Nikola Kalinic 13 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Melih Mahmutoğlu 11 sayı ile çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Larkin’den yoksun olmasına rağmen hazırlık dönemini iyi geçirmenin ve kadrosunu korumanın ödülünü aldı diyebiliriz. İlk yarıda Doğuş, Simon ve Dunston’ın savunmadaki enerjik oyunu artı yeni transfer Peters’ın ikili oyun savunmasında kısalar karşısında beklentilerin üstüne çıkarak kolay yenilmemesi Anadolu Efes’in direnci en yukarıya çıkarmasını sağladı. Sarı lacivertliler Williams’ın birebirleri ve hücum ribaundlarındaki etkinliği ile maça tutunurken Sloukas ve De Colo’nun verimsiz oyunları düzenden çıkmaların neden oldu, ritm bulamadılar ama yine de maçın içinde kaldılar Melih’in de üçlükleri ile. Ancak Micic’in 2.çeyrekte kenardan gelerek gösterdiği performansı 3.çeyrekte bir kademe daha yukarı çekmesi ile Anadolu Efes farkı açmaya başladı. Sırp yıldız Larkin’in olmadığı maçta sorumluluk alarak potaya yaptığı akıllı penetreler ve ikili oyunlarda Dunston’ı beslemesiyle sarı lacivertlierin savunmasını çaresiz bıraktı. Üstüne bir de alev alan Simon’un yay gerisinden hiç kaçırmadan oynaması farkın çift hanelere çıkmasını sağları. Koç Ataman’ın Dunston-Sertaç ikilisini aynı anda sahaya sürüp Williams’ın karşısına Dunston’ı koyması, geçen sezondan bildiğimiz üzere Simon-Kalinic eşleşmesinden üstünlük çıkarması ve Micic’in birebirlerde sürekli potaya giderek Fenerbahçe’nin adam değişmeli savunmasını delmesi Anadolu Efes adına maçın önemli faktörleriydi. Fenerbahçe cephesinde ise Williams’ın 2 ve 3.çeyrekte koç Obradovic tarafından gereksiz yere benchte tutulması, Sloukas ve De Colo arasındaki uyumsuzluk, Stimac ile Ahmet’in ikili oyun savunmasındaki ağır ayakları maçın kaybedilmesindeki ana sebeplerdi.

https://youtu.be/F8oB4PfkNi4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …