Güncel Haberler

Sigortam.net İTÜ Pota Altına Tanıdık Bir İsmi Transfer Etti

İstanbul BBSK’nın ligden çekilmesinin ardından TBL’den Türkiye Basketbol Süper Ligi‘ne davet edilen Sigortam.net İTÜ, pota altını tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Daha önce ülkemizde Yeşilgiresun forması da giymiş olan ve yaz döneminde Cremona’ya transfer olsa da bir kaç hafta sonra takımdan ayrılan Darrell Williams ile anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1989 doğumlu olan 2.03 boyundaki Williams, geçtiğimiz sezon Fransa’nın Le Portel takımı ile Pro A’da 34 maçta görev alırken 13.3 sayı, 6.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Atletik özellikleri ile ön plana çıkan bir oyuncu ve tabiki boyalı alandaki etkinliği çok daha fazla. Elbette orta mesafe ve dış şut tehditi hiç yok değil ama hem istikrarlı değil, bu nedenle potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor demek hiç yanlış olmaz. İşin savunma tarafında ise uzun kolları ve çabuk ayakları 3, 4, 5 numaraları savunabilen çok yönlü bir uzun. Özetle Williams, enerjisi, savunmadaki katkısı ve boyalı alandan ürettiği sayılarla önemli katkı sağlar İTÜ’ye. Dribbling ve dış şutları azaltıp, topla mümkün mertebe az haşır neşir olduğu sürece verimliliği artan bir uzun.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …