Güncel Haberler

Yeni Sezonda Euroleague’in En Çok Kazanacak Yıldızları

Yaz döneminde Avrupa transfer piyasasını etkileyecek bir çok etken ortaya çıktı. Çin’deki yabancı kuralının katılaşması ve NBA’deki süper kontratlarla birlikte orta seviye oyuncuların istedikleri kontratları almaları zorlaştı. Bunu fırsat bilen finansal anlamdaki güçlü Euroleague kulüpleri de kesenin ağzını biraz daha açarak yıldız isimleri lige getirmeyi başardılar. Bu yazımda yeni sezonda Euroleague sahnesinde en çok maaş alacak oyuncuları sizlere sıralayacağım.

(*Belirtilen rakamların tamamı oyuncuların eline vergiler sonrası geçen net tutarlardır.)

1- Nikola Mirotic (FC Barcelona) – $5.400.000

İspanyol pasaportu bulunan ve kendisini Real Madrid forması ile Avrupa’da ıspatlayıp NBA’in yolunu tutmuş olan Karadağ asıllı yıldız forvet Nikola Mirotic önümüzdeki 4 sezon boyunca Barcelona’nın başarısı için mücadele edecek. Bu kontratında NBA’de olduğu gibi yıllık maaş seviyesi artarak belirlenmiş ve ortalamaya baktığımızda sezon başı 5.4 milyon dolar kazanacak. Dış şut tehditi, yüksek basketbol IQ’su, uzun forvet fiziğine sahib bir kısa forvet gibi oynaması onu bu kadar değerli yapan başlıca özellikler. NBA’deki daha büyük kontratları bırakarak buraya gelmesinin nedeni de kendi açıklamalarına göre de tamamen mental sebepler. Barcelona kesenin ağzını sonuna kadar açtığı bu hamleyle beraber şampiyonluğun en büyük adayı konumuna geldi hem Liga Endesa hem de Euroleague’de.

Ä°lgili resim

2- Alexey Shved (Khimki) – $4.000.000

Rus skor makinası her sezon zaten buralarda gördüğümüz isimlerden birisi. Khimki ile devam eden kontratı ile geçtiğimiz sezon en çok kazanan isimdi, şimdi tahtını Mirotic’e kaptırmış durumda. Bu paraları hakedip haketmediği her sezon konuşuldu, her sezon tartışıldı. Bireysel olarak çok iyi istatistiklere sahip olsa da Khimki onun liderliğinde bırakın Final Four’eu play-off bile yapamadı son yıllarda. Aslında bu da hakkında yapılan eleştirileri doğrular nitelikte. Şimdi koç Kurtinaitis yönetiminde onun etrafında çok iddialı ve geniş bir kadro kuruldu. Artık topu daha fazla paylaşması gerekecek. Bakalım yeni sezonda bunu ne kadar yapıp, ne kadar verimli olabilecek Khimki’nin başarısı adına.

shved 2019 ile ilgili görsel sonucu

3- Walter Tavares (Real Madrid) – $3.000.000

Kape Verdeli dev uzun, NBA macerasından sonra Avrupa’ya Real Madrid forması ile döndü son 2 sezondur harika işlere imza atıyor. Real Madrid’in yakaladığı başarılarda kuşkusuz direkt etkisi olan, özellikle savunmada koç Laso’nun en güvendiği silahlardan biri olan Tavares aldığı ücreti sonuna kadar hakeden çok iyi bir takım oyuncusu. Yeni sezonda Llull, Campazzo ve Laprovittola gibi 3 yetenekli guardla beraber hücumdaki etkisinin daha da artmasını bekliyorum. Yeni sezonda da her iki pota altında birden rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam edecek 2.21’lik tecrübeli kule.

walter tavares 2019 ile ilgili görsel sonucu

4- Nando De Colo (Fenerbahçe Beko) – $2.600.000

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko yazın flaş transferlerinden birine imza atarak Avrupa’nın tartışmasız en iyi 3 guardından biri olan Fransız Nando De Colo’yu kadrosuna katmayı başardı. Bu hamleyle beraber şampiyonluk iddialarını yeni sezonda da sürdüreceğini gösterdi koç Obradovic’in öğrencileri. Ayrıca yıldız guardın Dünya Kupası’nda takımını bronz madalyaya taşıyan harika performansı ile imzalanan bol sıfırlı kontratın ne kadar da doğru bir hamle olduğunu tekrar görmüş oldular. Geçtiğimiz sezon özellikle yarı sahada yaratıcı oyuncu eksikliğini fazlasıyla hisseden sarı lacivertlilere ilaç olabilecek, seviye atlatabilecek bir oyuncu, harika bir profesyonel, alacağı bu yüksek kontrat bedelini sonuna kadar hakedeceğini düşünüyorum.

de colo fenerbahce sign ile ilgili görsel sonucu

5- Shane Larkin (Anadolu Efes) – $2.600.000

Geçtiğimiz lacivert beyazlıların BSL şampiyonluğuna ulaşmasında ve Euroleague’de final uzanan yolda takımın lideri olan Shane Larkin, yaz döneminde NBA’de istediği kontratı bulamadı ve Anadolu Efes ile iyileştirilmiş bu kontrat üzerinde anlaştı. Sezona sakatlıklarla ve geç tamamlanan adaptasyon süreciyle sorunlu başlasa da bitirişi harika yaptı Larkin. Sürati, dengesi ve skoru her an koklayan lider özellikleri ile Euroleague’in en önemli bir kaç skor opsiyonundan biri olacak yeni sezonda da. Deliciliğinin yanı sıra üç sayı tehditinin de bulunması ve ceza şutörlerini de penetre sonrası topla buluşturabilmesiyle durdurulması zor bir silah. Anadolu Efes onu elinde tutarak bir kez daha Final Four’un güçlü adaylarından biri olacağının mesajını verdi.

larkin mvp ile ilgili görsel sonucu

6- Nick Calathes (Panathinaikos) – $2.550.000

7- Jan Vesely (Fenerbahçe Beko) – $2.430.000

8- Sergio Llull (Real Madrid) – $2.200.000

9- Timofey Mozgov (Khimki) – $2.000.000

10- Sergio Rodriguez (Olimpia Milano) – $2.000.000

Alex Abrines (FC Barcelona) – $2.000.000

Kostas Sloukas (Fenerbahçe Beko) – $2.000.000

Cory Higgins (FC Barcelona) – $2.000.000

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …