Güncel Haberler

Oynayan Efsane Scola ve Arkadaşları Fransa’yı Geçip Finale Çıktı!

Dünya Kupası yarı final 2. maçında sadece yaşayan değil aynı zamanda “oynayan” efsane olan Scola ve arkadaşlarından kurulu Arjantin, çeyrek finalde Sırplar’a soğuk duş aldırdıktan sonra bu kez de Fransa‘ya acımadı ve 80-66 kazanarak finalde İspanya’nın rakibi oldu.

Arjantin Scola ve Campazzo liderliğinde baştan sona üstün götürdüğü maçta Fransızlar’ın geri gelmesine hiç izin vermedi. Her yaptıklarına cevap verirken enerjileri ve yüksek yüzdeli üçlükleri ile de adeta onları oyundan soğuttular. De Colo, Fournier, Gobert, hiç biri bu maçı kazanabileceklerine inanmıyorlardı ilk yarı tamamlandığında. Koç Collet’nin molalarında sürekli dediği gibi kim olduklarını hatırlayamayan Fransızlar, Arjantin’in enerjisi, isteği ve hırslı basketbolu karşısında ezilip kayboldular. Tabi maçın hikayesi de yine 39’luk delikanlı Scola tarafından yazıldı. Delia ile birlikte atlet Fransız uzunlara karşı iki pota altında da üstünlük sağladılar. Scola attığı sayılar, aldığı ribaundlar, verdiği paslar dışında şu takıma kazandırdığı ruhu anlatmak mümkün değil. Müthiş bir basketbol dersi verdiler Fransızlara, nasıl takım olunur nasıl birlikte başarılırı Sırplar’dan sonra onlara da anlattılar, yaşattılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Luis Scola 28 sayı, 13 ribaund, 2 asist ve 32 verimlilik puanı ile double-double yaparken tartışmasız maçın yıldızıydı. Facundo Campazzo 12 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile komple bir basketbol oynarken Gabriel Deck 13 sayı, 2 ribaund ve Luca Vildoza da 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile onlara destek oldular.

Fransa’da ise Evan Fournier 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Frank Ntilikina 16 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar. Turnuvanın 2 formda yıldızı Nando De Colo (11 sayı, 3 ribaund, 4 asist) ve Rudy Gobert (3 sayı, 11 ribaund) ise bu kritik maçta sınıfta kaldılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …