Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Oyuncuların ligdeki sürelerini artırmak şart”

A milli takımımızın koçu Ufuk Sarıca klasman grubunda Karadağ karşısında alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

“35 dakika boyunca enerjiyi arayıp bulmaya çalıştık. Zaman zaman bunu yapabildik.

Hala 2-3 gün önce de kaldık. Turnuva oynamayı beceremiyoruz. Bunu yeni nesillere öğretmemiz lazım. Bu takım da genç bir takım. Geçen de söyledim. O enerjiyi bulamadık, birkaç top kaybı yaptık. Bugün en değerli şey top, topu potaya atmadan geri dönüyorduk.

Ama her seferinde bir atak yaptık geldik. İçerisi çok kuvvetli bir takım Karadağ. Ersan’ın olmadığı bir günde -Ersan’ın ayağında ağrı vardı, o oynamak istemedi- herkes o açığı kapatmak için elinden geleni yaptı. Sertaç sakatlandı. Bütün o şanssızlıklardan da kurtulamıyoruz ama son beş dakika -galiba fark 10 sayıydı- oradan müthiş bir dönüş… Çünkü o enerjiyi bulduğunuz zaman hem savunma kaynaklı sayı atabiliyorsunuz hem de bizim o zaman şutörlerimiz devreye giriyor. Bunu yakaladık. İyi taraftan bakarsak bırakmadan bu tip maçları oynamak, düştüğünüz gün tekrar ayağa kalkmak önemli.

Kazandığımız için mutluyum çünkü Olimpiyat hedefi diyoruz ama bunun başka başka yolları var. İstiyoruz ki o eleme gruplarını oynayalım ama kendimizi de geliştirmemiz gereken yerler var. Oyuncularımızın özelliklerini de yüceltmemiz lazım ama tabii burada biz 30-40 gün birlikte oluyoruz, en fazla 8-9 gün birlikte çalışabiliyoruz. Oyuncularımız kulüplerinde oynamadıkları sürece A Milli Takım’daki süre yeterli olmayacaktır. Bunu artırmanın yolunu bulmalıyız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …