Güncel Haberler

Millilerden Karadağ Karşısında Son Çeyrek Geri Dönüşü

Dünya Kupası klasman mücadelesinde O grubu maçında A milli takımımız Karadağ ile kritik bir maça çıktı. Maçın ilk 3 çeyreğinde geriden gelen, son 5 dakikaya da 12 sayı geride giren ay-yıldızlılar Wilbekin liderliğinde 26-9’luk seriyle geri gelerek 79-74’lük skorla kazandı ve Olimpiyat elemelerinde yer alabilmek için şanslarını devam ettirdi.,

Milli takımımız Pazartesi günü Yeni Zelanda’yı yenerse 17-21 arasına kalıp Olimpiyat Elemelerine katılma hakkını kazanacak, aksi halde en iyi ikinciler kontenjanını kovalayacak, ince hesaplar ve ikili hatta üçlü averajlar takip edilecek.

Ersan İlyasova sakatlığı nedeniyle forma giyemezken onun yerine 4 numarada aldığı süreleri çok iyi değerlendiren Metecan Birsen etkili performansıyla x-faktör oldu. Ayrıca Furkan Korkmaz ve Sertaç Şanlı da maçta sakatlandı, Sertaç’ın Pazartesi Yeni Zelanda karşısında oynaması beklenmiyor, Furkan’ın ise durumunun ciddi olmadığı belirtiliyor.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milli takımımızda Scottie Wilbekin 9 sayı, 5 ribaund, 13 asist, 4 top çalma ile arkadaşlarını çok iyi organize ederken, Metecan Birsen de Ersan’ın yokluğunda 15 sayı, 8 ribaundluk performansı ile x-faktör oldu. Skor yükünü çeken isimler ise Cedi Osman 19 sayı, 4 ribaund ve Melih Mahmutoğlu 17 sayı oldular.

Karadağ’da ise Nikola Vucevic 20 sayı, 7 ribaund, 5 asist ile takımını sırtladı. Bojan Dubljevic de 12 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile mücadele etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …