Güncel Haberler

Fransa Son Topta Litvanya’yı Yendi (Büyük hakem hatası)

Dünya Kupası 2.tur L grubu mücadelesinde Fransa denk rakibi Litvanya karşısında zorlandığı maçı son bölümde De Colo’nun etkili oyunuyla 78-75 kazanmayı bildi. Bu sonuçla Fransa çeyrek finali garantilerken Litvanya ise turnuvanın kalanını formalite maçları şeklinde oynayacak.

Maçın son 30 saniyesinde ise hakem üçlüsünün yaptığı hata sonuca direkt etki etti. Fransa’nın serbest atışları sırasında ikinci atış sonrası Fransız oyuncular çembere temas ederek topu çıkarmış ama hakemler sayıyı vermemişti. Bu pozisyon öncesi 1 sayı geride olan Litvanya ardından De Colo’nun şutuyla farkın 3 sayıya çıkmasına engel olamamış ve maçı kaybetmişti.

Ardında sosyal medya sallandı ve başta Litvanyalılar olmak üzere tüm basketbolseverler olayı protesto etti. Bunun üzerine FIBA incelemeler yaptı ve resmi açıklamaya yaparak hatasını kabul etti. Son 30 saniyede gerçekleşen bu pozisyonda Litvanya’ya 1 sayı verilmesi gerektiğini, bu maçın hakem üçlüsünün turnuvanın kalanında maç yönetmeyeceklerini açıkladı!

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fransa’da Evan Fournier 24 sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Nando De Colo ise 21 sayı, 3 ribaund, 4 asit ile takımını sırtlayan diğer isim oldu.

Litvanya’da ise Jonas Valanciunas 18 sayı, 8 ribaund ile takımını ayakta tutarken Mantas Kalnietis 12 sayı, 3 asist ile katkı verdi. Takımın en güvendiği skor opsiyonlarından Marius Grigonis ise 10 sayı, 2 ribaund ile mücadele etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …