Güncel Haberler

Çekya ile Kritik Maça Çıkıyoruz!

12 Dev Adam 5 Eylül Perşembe (yarın) Dünya Kupası‘ndaki en kritik maçına Çekya karşısında çıkacak.

Jan Vesely’den yoksun olan Çekya ilk maçında ABD’ye 67-88 kaybettikten sonra ikinci maçında Japonya karşısında zaman zaman zorlansa da 89-76 kazanmayı bilmişti. NBA yıldızı Tomas Satoransky takımın lideri. Eski Galatasaraylı tecrübeli forvet Blake Schilb ve keskin nişancı Jaromir Bohacik takımın diğer önemli silahları. Ayrıca pota altında Ondrej Balvin, Patrik Auda ve Martin Peterka gibi sert uzunlara sahipler. Bu nedenle Sertaç, Semih, Ersan üçlüsü yine çok mesai harcayacaklar boyalı alanda. Özellikle formda olan ve izlemesi keyif veren bir performans sergileyen Ersan İlyasova‘dan yine her iki pota altında da çok şey bekliyoruz, onun takıma liderlik etmesi çok önemli olacak. Diğer taraftan Doğuş ve hatta zaman zaman Cedi’nin Satoransky karşısında savunmada ne kadar etkili olacağı da maçın sonucunu belirleyecek önemli faktörlerden biri olacak. Düzene dayalı oynayan ve iyi bir pas trafiği bulunan Çekya’yı baskı ve zaman zaman akıllıca tempoyu yükselterek düzenden çıkarmamız gerekiyor.

Koç Sarıca ve öğrencileri Çekya’yı yenmeleri durumunda ikinci tura yani son 16 takım arasına kalacaklar ve Olimpiyat elemelerinde yer almayı garantileyecekler. Milli takımımızı Çekya’yı yenmesi durumunda elde ettiği 2 galibiyeti 2.turda yeniden oluşacak ABD, Yunanistan ve Brezilya’nın yer aldığı gruba taşımış olacak ve burada da ilk 2 sırada yer alıp çeyrek finali hedefleyecek.

Statüye göre Dünya Kupası’nın ilk 7 sırada bitiren takımlar Tokyo 2020 Olimpiyatları’na direkt katılacakken, 7 ile 24.sıra arasında yer alacak 16 takım Olimpiyat elemelerinde boy gösterecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …