Güncel Haberler

Polonya, Fildişi Sahili’ni Yenip Liderliği Perçinledi

Dünya Kupası A grubunda favori Polonya son maçında zayıf Fildişi Sahili karşısında hata yapmadı ve 80-63 kazanarak 3/3 ile grup lideri olarak ikinci tura adını yazdırdı. Fildişi ise beklendiği gibi 0 çekti, klasman maçları oynayacaklar.

Maç beklentilerin aksine yüksek tempoda başladı ve ilk çeyreği sürpriz bir şekilde Fildişi 24-20 önde tamamladı. İkinci çeyrekte silkelenip kendine gelen Polonya savunmada vidaları tam olarak sıktı ve sadece 8 sayıya izin verip devreye de 36-32 önde girdi. İkinci yarı dengeli başlarken son çeyreğe Polonya’nın 55-49 üstünlüğü ile girildi. Final çeyreğinde hücumda çok rahat oynayan ve 10 dakikada 25 sayı üreten Polonya maçı da çift haneli farklarla zorlanmadan kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Polonya’da 3 isim skor yükünü üstlendi. Adam Waczynski 16 sayı, 6 asist ile en skorer isim olurken, Damian Kulig 14 sayı, 7 ribaund ve Mateusz Ponitka da 12 sayı, 4 ribaund ile mücadele etti. Fildişi’nde ise Charles Abouo 23 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken devşirme forvet Deon Thompson da 18 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile takımını ayakta tutmaya çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa, Polonya’nın Külkedisi Masalını Kalp Kırıcı Şekilde Sonlandırdı!

2022 FIBA EuroBasket‘te Berlin’de oynanan ilk yarı final maçında Fransa, Slovenya’yı yenerek külkedisi olduğunu kanıtlayan …