Güncel Haberler

İtalya Farklı Tarifeye Angola Karşısında da Devam Etti (VIDEO)

Dünya Kupası 3. gün maçları kapsamında D grubunda oynanan mücadelede İtalya zayıf rakibi Angola‘ya acımadı ve 92-61 gibi net bir skorla yaparak galibiyet serisini 2 maça çıkardı.

Tıpkı Filipinler maçında olduğu gibi ilk çeyrekten üstünlüğünü ortaya koyan İtalya, agresif bir oyunla ilk çeyreği 25-11 önde kapattı. İkinci çeyrekte de savunma sertliğinden ödün vermeyen koç Sacchetti’nin öğrencileri soyunma odasına 44-21 önde girdiler. İkinci yarı ile beraber savunmayı biraz boşlasalar da yükselen tempoda hücumdaki etkinliklerini arttırdılar ve farkı arttırarak son çeyreğe 70-42 ile rahat girdiler. Sonrasında da rakibin yaklaşmasına izin vermediler kolay bir galibiyet aldılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maçın son saniyelerinde maalesef talihsiz anlar yaşandı. Angola’lı Leonel Paulo sinirlenerek İtalyan forvet Alessandro Gentile’ye kafa attı ve oyundan atıldı.

İtalya’da 12 oyuncu da süre alırken tam 10 oyuncudan skor katkısı geldi. Marco Belinelli 17 sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Jeff Brooks da 11 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile double-double yaptı. Angola’da ise 3 isim çift haneli skor katkısı verdi. Yanick Moreira 15 sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, diskalifiye edilen Leonel Paulo da 12 sayı, 3 ribaund ile mücadele etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman ve Singleton, Asvel Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk …