Güncel Haberler

Millilerden Japonya Karşısında Farklı Başlangıç (VIDEO)

Dünya Kupası E grubu mücadelesinde millilerimiz ilk maçında Japonya karşısında 86-67’lik skorla rahat bir galibiyet alarak turnuvaya moralli bir başlangıç yaptı.

Milli takımımızda sakatlığı devam eden Wilbekin riske edilmedi bu maçta. Her turnuvada yaşadığımız ilk maç sendromunun tekrarlanmaması adına millilerimiz maça istekli ve agresif başladı. Melih ve Ersan’ın hücumda sorumluluk almaları, özellikle dış şutlarda yakaladığımız yüksek yüzdeli isabet ile ilk 10 dakikayı 28-12 önde tamamladık. İkinci çeyrekte Furkan’ın kenardan gelerek getirdiği enerji hücumda soruyan yaşayan takımımıza ilaç oldu, yaptığı 2 spektaküler smaçla herkesi tekrar havaya soktu. Ancak savunmada düşüş yaşadık ve farkın erimesine engel olamadık, buna rağmen devreye 47-35 önde girdik.

Üçüncü çeyrekte savunmada vidaları tekrar sıktık ve ikinci çeyrekte aktif dinlenme yapan Ersan tekrar devreye girerek hücumda sorumluluk aldı ve farkı açmaya başladık. Cedi’nin kötü gününde olması bizi zaman zaman etkilese de kenardan gelen Buğrahan’ın Wilbekin’in yokluğunda takımı çok iyi organize etmesi artı Doğuş’un enerjisi ile etkili olmaya devam ettik. Milliler son çeyreğe 67-49 önde girdi. Final çeyreğine Japonlar iyi bir giriş yaptı ama milliler Ersan ve Buğrahan liderliğinde soğuk kanlılıklarını korudular, hücumda hemen toparlanıp karşılık verdiler. Ersan’ın savunmada da genç Japon yıldız Hachimura karşısında yaptığı etkili savunma dirençlerinin tamamen kırılmasını sağladı. Son bölümde artık iki taraf da oyun disiplininde koptu ve farkı daha da açan milliler beklediğinden de rahat bir galibiyet aldı.

EDİTÖR YORUMU:

Turnuvanın ilk maçı olması nedeniyle galibiyet her zaman güzeldir, önemlidir. Bununla beraber milli takımızda eksilerden çok artıların göze çarpması da değerliydi. Melih’in çok hazır görünmesi, Ersan’ın takımın lideri olacağını göstermesi, Buğrahan’ın Wilbekin’in yokluğunda takımı iyi organize etmesi, Doğuş’un enerjisi, Sertaç’ın kenardan getirdiği katkı, Furkan’ın hırsı, Cedi’nin kötü gününde olduğu için kenarda gözlerinin dolması ve Semih tarafından teselli edilmesi turnuva başlangıcı için çok önemli göstergeler oldu 12 Dev Adam adına. Tabi Wilbekin’in düşündüren sakatlığı ve Semih’in beklentilerin altında kalması da hanemize eksi olarak yazıldı. Japonya’ya karşı kalite ve tecrübe olarak kağıt üstünde zaten net olarak üstündük, bunu da parkeye yansıttık, artık hedef hazırlık dönemini çok iyi geçiren Çekya olacak. Cedi’nin de toparlandığı ve Semih’in en azından dominant olmasa da daha verimli oynayacağı bir maçta onları da yenmemiz doğal sonuç olacaktır.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Millilerde 4 isim çift haneli skor katkısı verirken, Ersan İlyasova 19 sayı, 10 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken Melih Mahmutoğolu da 17 sayı, 3 ribaund ile ona destek oldu. Japonya’da ise Rui Hachimura 15 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Nick Fazekas 15 sayı, 6 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …