Güncel Haberler

Anadolu Efes Moerman’ın Yerine Caloiaro’yu Düşünüyor

Transfer döneminde de Euroleague temsilcilerimizde Anadolu Efes eski Banvitli Angelo Caloiaro ile ilgilenmiş ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştı Maccabi Tel Aviv ile devam eden kontratı yüzünden.

Bu transferi tamamlayamayan Anadolu Efes de Peters hamlesini yapmıştı. Ancak Fransız uzun Moerman’ın milli takımda sakatlanması ve ameliyatın ardından sezon başını kaçıracak olması nedeniyle tekrar transfere döndüler. Gündemlerinde ise Caloiaro var yine. Son olarak koç Sfairopoulos’un da açıkladığı üzere Maccabi Tel Aviv oyuncusunu yeni dönem planlarında düşünmüyor ve isterse takımdan ayrılabileceği sinyallerini verdi. Sportando’ya göre bu nedenle de Anadolu Efes’in yakın zamanda transferi bitirmesi sürpriz olmayacaktır.

2.03 boyunda olan 1989 doğumlu İtalyan asıllı Birleşik Amerikalı forvet geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 24:47 dakika süre alırken 7.4 sayı, %31.5 3sayı, 4.8 ribaund, 1.4 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Caloiaro Maccabi’de beklentilerin altında kaldı Euroleague sahnesinde. Özellikle koç Sfairopoulos’un gelmesiyle daha düzene dayalı, yarı sahada oynamaya çalışan ve savunma sertliğine önem veren takımda özelliklerini gösteremedi. Oysa Anadolu Efes’de tempoyu seven Larkin ve Micic liderliğinde 4 numaradaki etkili üçlükleri, ribaundlardaki mücadeleci kimliği ve topu yere vurup adam geçme özellikleri ile çok faydalı olabilir. Hatta koç Ataman’ın onu zaman zaman 3 numarayı yedeklemek için de kullanabileceğini düşünüyorum. Caloiaro belki üst düzey bir oyuncu değil ama oyunun her alanında takımına katkı verebilen değerli bir görev adamı. Koç Ataman’ın 4 numaraların verimliliğini arttıran sisteminde tekrar kendine gelebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …