Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakibi Sassari’den Pota Altına McLean Takviyesi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Türk Telekom’un rakibi olan İtalyan ekibi Sassari, Baskonia’ya kaptırdığı Polonara’nın yerini tecrübeli bir uzunla doldurdu.

Geçtiğimiz sezon Lokomotiv Kuban forması ile izlediğimiz Avrupa basketbolunun tecrübeli uzunlarından biri olan Jamel McLean‘i kadrolarına kattılar.

1988 doğumlu olan 2.03 boyundaki Birleşik Amerikalı uzun hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor ki bu da koç Pozzeco’nun elini güçlendirecektir. Geçen sezon Eurocup sahnesinde 16 maçta ortalama 22.1 dakika süre alırken 10.3 sayı, 4.7 ribaund ve VTB’de ise 22 maçta ortalama 17.9 dakikada 8.5 sayı, 5.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Elbette McLean, Polonara’dan farklı bir oyuncu. O daha çok 4-5 arasında süre alan bir isim ve Polonara gibi dış şut tehditi ya da yüzü dönük adam eksiltme becerisi yok. Ama pota altında çok daha iyi bir bitirici olduğu gibi ikili oyunlarda da etkili bir silah. İşin savunma tarafaında da pota altını güçlendirecek bir isim. Sassari bu hamle ile 4 numaradan çok 5 numarada sabit uzun rolündeki Bilan’a atletik bir de alternatif yaratmış oldu. Pierre, Evans ve McLean’in aynı anda sahada olduğu anlarda çok atletik ve keyif veren bir Sassari izleriz.

https://www.youtube.com/watch?v=j9nGwcWAZJA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …