Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia Son Hamlesini Polonara İle Yaptı

Yeni sezona Euroleague‘de play-off ve Liga Endesa‘da yarı final hedefiyle başlayacak olan Kirolbet Baskonia, son transfer hamlesini İtalyan forvetle yaptığını açıkladı.

Koç Perasovic yönetiminde çalışmalarına devam eden İspanyol kulüpten yapılan açıklamaya göre geçen sezon Sassari takımında forma giyen forvet Achille Polonara ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

2.05 boyunda olan 27 yaşındaki 4 numara, geçtiğimiz sezon takımının FIBA EuropeCup şampiyonluğuna yürümesine önemli katkıda bulunmuş ve 12.5 sayı, 6.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Serie A’da ise ortalama 21.5 dakika süre alırken 9.5 sayı, 5.6 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Tüm kariyerini ülkesinde geçirmiş olan Polonara, atletik özellikleri, çabuk ayakları, dış şut tehditi ve ribaundlara sağladığı katkı ile çok yönlü bir görev adamı. Euroleague seviyesinde Baskonia’nın yolculuğunda Shengelia’ya alternatif olarak kadroda kendisine yer bulacaktır solak forvet. Elbette onun kadar güçlü ve sert bir forvet değil ancak topu yere vurabiliyor olması ve açık alandaki etkinliği artı ribaundlara katkısı ile sahada olduğunda onun boşluğunu kısmen kapatabilecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …