Güncel Haberler

Galatasaray Guard Transferini Tanıdık Bir İsimle Tamamladı

Önce Perez sonra da Kalnietis hamlelerinde başarılı olamayan 7DAYS EuroCup temsilcilerimizden Galatasaray Doğa Sigorta uzun süredir 1 numara arayışlarını sürdürüyordu. Sarı kırmızılılar arayışlarını tamamladılar.

Daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka ve Sakarya BŞB formaları da giymiş olan, geçtiğimiz sezonu ise Monaco‘da tamamlamış olan Lazeric Jones ile Eurohoops’un haberine göre 1 yıllık anlaşma imzaladılar ve yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.83 boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli guard geçtiğimiz sezon Pro A’da 36 maçta ortalama 22.2 dakika süre alırken 8.9 sayı, %34.9 3sayı, 3.7 asist istatistikleri ile mücadele ederken 7DAYS EuroCup’da ise 13 maçta 21.9 dakika süre alırken 7.7 sayı, %31.4 3sayı, 3.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Koç Erdoğan bu sezon Webster’ı daha çok 2 numarada kullanmak istedi ve bu nedenle de bir oyun kurucu takviyesi yaptılar. Jones her ne kadar organizasyonel özelliklerinden çok kendine yarattığı sayılarla ya da bitiriciliği ile bilinse de Webster’dan çok daha tecrübeli ve top tekniği, saha görüşü, pas becerileri de daha iyi. İkili oyunlarda uzunları kullanmayı bildiği gibi tam saha basketbolunda da takımını iyi organize eden bir guard. Yarı saha basketbolunda sürati ve dribbling üstü şut becerileri ile birebirde etkili bir silah. İşin savunma tarafında da güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile topa baskıyı yapan bir guard. Ülkemizi ve ligimizi tanıması da önemli bir artı olacak. Hem Eurocup hem de BSL’de yarı final hedefleyen Galatasaray için riskli bir hamle oldu diyebiliriz kariyerindeki iniş çıkışlara ve uyum sorumlarına baktığımızda ama bu zorlu transfer piyasasında düşük bütçeler içinde hareket etmeye çalışan sarı kırmızılılar için yine de doğru bir seçim olduğunu da söylemek gerek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …