Güncel Haberler

Millilerden Son Provada Dominik’e Farklı Tarife

Ay-yıldızlılar Çin’de düzenlenen Atlas Turnuvası’nın üçüncülük maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştılar. Aynı zamanda Dünya Kupası‘ndan önceki son provamız olan bu maçta işi ciddiye alan milli takımımız sahadan 87-59’luk skorla galip ayrılmayı başardı.

Milli takımımızda Berkan Durmaz koç Sarıca’nın tercihi ile kadroda yer almazken, hafif sakatlığı bulunan Scottie Wilbekin de dinlendirildi.

Özellikle hazırlık döneminin Çin etabında iyi bir görüntü vermeyen milli takım karşılaşmaya hücumda çok istekli ve savunmada da konsantre başladı. Ersan ve Cedi’nin hemen skora katkı vermesiyle birlikte 10-1’lik seriyle başladık. Savunmadaki direncimiz umut verdi ilk çeyrekte, diğer hazırlık maçlarının aksine diri bir milli takım vardı ve çeyreği de 21-12 önde tamamladık. İkinci çeyrek iki takım adına da epey durgun geçti. Karşılıklı top kayıpları ile hücumlar verimsizleşirken iki ekip de pota altında basit atışları değerlendiremedi. Çeyreğin sonuna doğru Sertaç, Furkan ve Doğuş’un hücumda kendilerine gelmesiyle farkı açtık ve devreye 40-22 gibi net bir üstünlükle girdik.

İkinci yarının başında Dominik’in basketbol dışına taşmaya başlayan sertlikleri zaten formsuz olan Semih’in iyice oyundan düşmesine neden oldu ki takım savunmamız danegatif etkilendi bu gerginlikten ve istediği tempoyu bulan Dominik hızlı hücum sayıları ile farkı 10 sayıya kadar düşürdü. Kısa sürede 6-0’lık seri yedik. Ardından Ersan’ın sorumluluk alarak devreye girmesiyle farkı tekrar açtık ve son çeyreğe 59-45 önde girdik. Maçın suskun isimlerinden Melih son çeyreğe alev alarak girince iyice rahatladık, üst üste gelen üçlüklerle farkı 20 sayıya kadar çıkardı milliler. Melih son çeyrekte tam 14 sayı üretip kenara gelirken yerine oyuna giren Yiğit de skor üretimine devam edince farkı 30 sayıya kadar çıkardık. Son bölümde iki ekip de maçı bırakınca fark dengelendi ve 28 sayı farkla kazanarak moralli tamamladık hazırlık dönemini.

Milli takımımızda Melih Mahmutoğlu ve Ersan İlyasova 16’şar sayıyla en skorer isimler olurken Sertaç Şanlı 13, Yiğit Arslan ise 10 sayı kaydetti.

Venezüela’da ise çift haneli skor katkısı verebilen isim çıkmazken, Ronald Roberts 9 sayı, 6 ribaund, Rigoberto Mendoza 9 sayı ve Jose Garcia 8 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Venezüela karşısında alınan mağlubiyetin ardından milli takımın kendisine gelmiş olması ve özellikle Ersan ile Melih’in performansı sevindiriciydi. Ancak Semih’in halen kendisini bulamamış olması, Wilbekin’in tam sağlığına kavuşamaması ve Cedi ile Furkan’ın inişli çıkışlı performansları ciddi soru işaretleri halen. Özellikle Semih ile Wilbekin’in durumları 1 ve 5 numarada turnuva boyunca sıkıntı yaşayacağımızı maalesef net olarak gösteriyor. Koç Sarıca’nın zaman zaman Ersan’ı 5 Cedi’yi 4 numaraya kaydırdığı, Doğuş’u 1 numarada kullanıp oyunu forvetlerden kurduğu beşe daha çok başvuracağını söyleyebiliriz. Bu noktada Yiğit ve Melih’den x-faktör katkısı alabilirsek can yakabiliriz ama dediğim gibi 1 ve 5 bu kadar sorunluykan formda Çekya ve Japonya karşısında işimizin zor olacağını söyleyebilirim…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …