Güncel Haberler

Litvanya Son Hazırlık Maçında Çekya’yı Zor da Olsa Yendi

Güney Kore’nin Seul kentinde düzenlenen turnuvada milli takımımızın rakiplerinden olan Çekya ile karşılaşan iddialı Litvanya son topa kadar zorlandığı rakibini 82-79 yenmeyi başardı.

İlk çeyrek 22-14 Çekya’nın üstünlüğü ile geçilirken ikinci çeyrekte Lekavicius liderliğinde tempoyu arttıran ve Seibutis, Kuzminskas, Butkevicius’un katkıları ile verimli hücum eden Litvanya 28-17’lik çeyrek skoruyla devreye 42-39 önde girmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte tempoyu kullanarak yine verimli hücum eden Litvanya’ya Çekya da eşlik edince maçtaki denge bozulmadı ve toplamda 48 sayı çıkan bu çeyreğin ardından son çeyreğe 65-64 Litvanya üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte neredeyse her pozisyonda skor üstünlüğü el değiştirirken Litvanya’nın savunmada yaptığı basit hatalara Çekya’nın ceza kesmesiyle skor 79-75 Çekya lehine geldi. Bu noktada tecrübeli forvet Maciulis sorumluluk alarak gönderdiği üçlükle farkı 1 sayıya indirdi. Ardından bitime 15 saniye kala Kalnietis bulduğu kritik basketle takımını 80-79 öne geçirdi. Son hücumda Çekya adına Satoransky, Sabonis’in savunmasını geçemeyince ardından kendisine yapılan faulle çizgiye giden Sabonis 2/2 yaparak maçın skorunu belirledi.

Litvanya’da Mantas Kalnietis 12 sayı, 6 asist ve Domantas Sabonis 11 sayı, 6 ribaund ile ön plana çıkarken Çekya’da ise Jaromir Bohacik 16 sayı, 5 ribaund ve Tomas Satoransky ile Martin Peterka 13’er sayıyla takımlarını taşıyan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Yunanistan, Çekler’in Direncini Son Çeyrekte Kırıp Çeyrek Final Biletini Kaptı

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynanan son 16 eleme turu son maçında Yunanistan, rakibi Çekya karşısında …