Güncel Haberler

Türk Telekom’dan 2 Önemli Yerli Takviyesi

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek takımlardan biri olan Türk Telekom yerli rotasyonuna iki önemli takviye yaptı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Sompo Japan forması ile izlediğimiz atletik guard Enes Berkay Taşkıran ve geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması ile izlediğimiz, Türk basketbolunun çok şey beklediği yetenekli uzunlardan Egemen Güven yeni sezonda Ankara temsilcisinin başarısı için ter dökecekler. Resmi açıklamaların yakında yapılması bekleniyor.

1.90 boyunda olan 22 yaşındaki Enes, 12 BSL maçında ortalama 8.0 dakika parkede kalırken 3.3 sayı ile katkı vermişti. 22 yaşında olan 2.10 boyundaki Egemen ise 28 BSL maçında ortalama 8.6 dakika sahada kalırken 3.9 sayı, 2.1 ribaund ve 14 FIBA EuropeCup maçında ortalama 13.4 dakika parkede kalırken 7.1 sayı, 3.6 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Enes atletik özellikleri ve deliciliği ile gelecek vaadeden guardlardan biri. Beşiktaş’da koç Ivanovic’in gözüne bir türlü giremedi. Şutunu halen istenen seviyeye getirip istikrarlı bir hale sokamadı. Türk Telekom onun için güzel bir fırsat olacaktır, beyaz bir sayfa açacak. Egemen de alt yapılarda Avrupa’nın en değerli uzunlarından biriydi ama Karşıyaka’da yıllardır beklenen patlamayı yapamadı. Onun da yeni bir soluğa, mekan değişikliğine ihtiyacı vardı. Ankara’da tamamen basketbola konsantre olup fiziğini geliştirirse boyalı alanda önemli bir silah olacaktır. İki oyuncu da A milli takım seviyesinde yeteneklere sahipler, yeterki kendilerini geliştirmeye, sorumluluk almaya devam etsinler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …