Güncel Haberler

Milliler Porto Riko Karşısında Zorlansa da Kazanmayı Bildi

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Çin’de düzenlenen Atlas Challenge Turnuvası’nın ilk tur maçında millilerimiz, Porto Riko karşısında özellikle 2.yarı zorlansa da sahadan 72-64’lük skorla galip ayrılmayı bildi.

Ay-yıldızlılar maçın başında yine hücumda organize olmakta zorlandı ve 5-10 geriye düştük. Üst üste gelen top kayıpları ve Ersan başta olmak üzere yay gerisinden geri dönmemizin cezasını kesti Porto Riko hızlı hücumlarla. Furkan’ın kenardan getirdiği enerji ve skor katkısı ile 8-0’lık seri yakaladık ilk çeyreği 15-13 önde bitirmeyi başardık. İkinci çeyrekte Cedi de devreye girince seriyi 12-0’a getirip farkı açmaya başladık. Cedi, Melih ve Ersan’dan üst üste gelen üçlük isabetleri ile devreyi 39-25 önde kapattık.

Milliler 3.çeyrekte Wilbekin’in ufak kıpırdanması ve savunmada iyice vidaların sıkılmasıyla farkı 20 sayının üstüne çıkardılar, son çeyreğe de 19 sayı farkla 59-40 önde girdik. Farkın açılmasıyla maça konsantre olmakta sorun yaşayan, savunmada yumuşayan ve üst üste top kayıpları yapan oyuncularımız farkın düşmesine engel olamadı. Rahat oynadığımız 3.çeyreğin ardından son çeyrekte sıkıntılar yaşasak da 8 sayı farkla kazanmayı başardık. 25 Ağustos Pazar günü saat 20:00’de yarı final maçında Senegal’i yenen Venezüela ile karşılaşacağız.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler Akropolis Turnuvası’ndan sonra maalesef Çin’deki ilk maçında da iyi görüntü vermedi. Halen 1 ve 5 numarada ciddi sorunlarımız var maalesef. Wilbekin ile Semih, Furkan, Cedi, Ersan üçlüsüne ayak uyduramıyorlar. Melih x-faktör olarak elinden geleni yapsa da rotasyonumuz çok daralmış durumda. Hem 1 hem de 5 numaradan verim alamayınca da özellikle hücumda organize olmakta çok zorlanıyoruz, basit top kayıpları ve dış şutlara zorunlu hücumlar disiplinden çıkmamıza, rakiplerin hızlı hücumlarla kolay sayılar bulmasına neden oluyor. Özetle turnuvaya sayılı günler kala maalesef henüz hazır değiliz…

Millilerde Cedi Osman 15 sayıyla en skorer isim olurken, Yiğit Arslan 10, Melih Mahmutoğlu 9 ve Ersan İlyasova ile Scottie Wilbekin 7’şer sayıyla galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …