Güncel Haberler

Sırbistan Belinelli ve İtalya’yı Bogdanovic ile Geçti

Çin’in Shenyang kentinde düzenlenen Austiger Cup hazırlık turnuvasında Sırbistan ile İtalya karşılaştı. Daha önce Akropolis Turnuvası’nda rakibini farklı yenen Sırplar bu kez biraz daha zorlandılar ama yine de 71-65’lik skorla kazanmayı bildiler.

Maça hücumda çok iyi başlayan ve yüksek tempoda oynayan Sırbistan ilk çeyreği 27-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmayı sertleştiren ve oyunu biraz daha dengeleyen İtalyanlar devreye 34-47 geride girdiler. Üçüncü çeyrekle beraber ise savunmalar sertleşmeye başladı. Ancak Sırbistan farkı korudu ve son çeyreğe 59-48 üstünlükle girdi. Final çeyreğinde de Bogdanovic liderliğinde rakibin fazla yaklaşmasına izin vermeyen Sırplar fark tek hanelere inse de kazanmayı bildiler.

Sırbistan’da Bogdan Bogdanovic 15 sayı, 3 ribaund ile en skorer isim olurken, Nikola Nilutinov 10 sayı, 7 ribaund ve Stefan Jovic 11 sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular. İtalya’da Marco Belinelli 18 sayı ile en skorer isim olurken, Daniel Hackett 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile komple bir oyun sergiledi. Sakatlıktan dönen Danilo Gallinari 11 sayı, 6 ribaund ve Gigi Datome de 7 sayı ile mücadele ettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Pesic, Almanya’ya Kaybettikileri Final Maçı Sonrası Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası final maçında Sırbistan, rakibi Almanya’ya 83-77’lik skorla kaybederek turnuvayı gümüş madalya …