Güncel Haberler

Ömer Onan’dan Gündeme Dair Açıklamalar

TBF CEO’su Ömer Onan, Mert Akay sorunundan Dünya Kupası‘na kadar gündemi ilgilendiren konular hakkında Basketfaul’ün sorularını yanıtladı.

Mert Akay

Geçen sene yaşına göre çok dakika alan, uzun yıllar A Milli Takım’da hizmet vermesini beklediğimiz bir oyuncu. Kulübün haklarının koruması önemli. Daçka’nın rızası omadan gitmesi bir sorun, konu bize gelince bir karar vereceğiz ve büyük olasılıkla iş FIBA’ya kadar uzanacak. Gençlerin Avrupa transferlerinin kapalı olması ve yetiştirici kulüplerin düşünülmesi lazım…

Altyapı Milli Takımları

Oyuncular bütün yıl kulüp takımlarında ve 1.5 ay bizde. Bu süre içinde onları en iyi hazırlamaya çalışıyoruz. Şampiyonalarda madalyadan çok A takıma çıkabilecek gençleri görmek istiyoruz. Tabii iyi derece de bizi mutlu eder.

U18’in oynadığı basketbol, birliktelikleri övgüye layıktı. Şampiyon da olabilirlerdi ama final maçında alan savunmasına hücum edemedik, hakem de maça karışınca ikinci olduk.

U16 şanssız bir turnuva geçirdi ve bir mağlubiyetle beşinci sırayı aldı, buna karşın Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. Çeyrek finaldeki Rusya 32-0’da 13 serbest atış isabeti madalyayı engelledi. Milli Takım kamplarında her konuda çalışma yapılıyor ama asıl özel çalışmaların kulüplerde yapılması lazım. Faul en kolay sayı alınacak bölge. Bunu milli takımda kısa sürede düzeltmek mümkün değil. Antrenör ve oyuncuların performansı bizi sevindirdi.

U20 altın madalya kazanabilecek potansiyele sahipti ancak altıncı olabildiler.

Kızdığımız oyuncular var. Oyuncuların birlikte oynamaktan mutlu olmaları lazım. A Takım seviyesine gelmiş oyuncuların orayı kendileri için de daha iyi değerlendirmeleri gerekiyordu. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki yetenekli çok oyuncu var ve bunlardan aynı zamanda davranış sorunu olmayanlar zaman içinde fark yaratıyor.

Adem Bona

Çok yetenekli bir oyuncu, potansiyeli müthiş ve çok pozitif bir çocuk. Türkçeyi de öğrenmiş. Onun topla oynadığını da görmek isterim. Antetekounmpo gibi driplingini geliştirmeli. Farklı pozisyonu oynayabilecek, çok şey vaad eden bir oyuncu.

Çekilen olursa

BSL’den çekilen takım olursa yönetim kurulumuz bir karar verecek. Şartlara göre aşağıdan davet edilen takımlar olabilir. Kriterlerle ilgili hükümler uygulamaya konulduğunda kulüpler mali problem yaşamaktan kurtulacak ve bu tür sorunlarla ileride karşılaşmayacağız.

Alacaklı oyuncu ve koçlar

TBF, antrenör ve oyuncu haklarını en çok koruyan federasyon, herkes parasını en geç 1 yıl içinde alıyor. Parasını alamayanlardan başvurular bize geldiğinde en kısa zamanda bakar ve karara bağlarız. Geçmişte de bu nedenle birçok kulüp hakkında transfer yasağı kararı aldık.

Bireysel gelişim koçları

Bu konuya çok büyük önem veriyoruz. Bireysel gelişim koçları hem altyapı, hem A Takım oyuncularına büyük katkı verecek. Bireysel gelişim koçluğu başlı başına bir iş haline gelecek. Amerika ve Sırbistan bunu yıllardır uyguluyor, ileri yaştaki oyuncularda da büyük etkileri oluyor.

Dünya Kupası

Amerika ile birlikte gruptan çıkınca ilk 16’ya girmiş olacağız ve Olimpiyat elemelerine katılma hakkını elde edeceğiz. Sonra çapraz gruptan gelenlerle iki maç oynayacağız, burada da ilk ikiye girip çeyrek finale kalabilirsek bu önemli bir başarı sayılır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …