Güncel Haberler

Milliler Furkan’ın Etkili Performansına Rağmen Giannis ve Yunanistan’a Direnemedi

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Akropolis Turnuvası’nda ev sahibi Yunanistan ile karşılaşan milli takımımızı Furkan Korkmaz‘ın etkili performansına karşın Giannis Antetokounmpo ve arkadaşlarına karşı fazla direnemedi, 70-84’lük skorla sahadan mağlup ayrıldı. Milliler Pazar günü üçüncülük maçı için saat 18:00’da İtalya ile karşılaşacak.

Millilerimiz Doğuş Balbay, Scottie Wilbekin, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Sertaç Şanlı beşi ile maça başlarken Yunanistan ise Calathes, Priztezis, G. Antetekounmpo, Papanikolaou, Papapetrou beşiyle başladı.

Maça çok kötü başladık maalesef. Şutlar girmediği gibi savunmada da Ersan-Giannis eşleşmesinden galip ayrılan Yunanistan’dan 13-2’lik seri geldi. Sonrasında Ersan ve Wilbekin’den gelen üçlüklerle kendimize geldik ve ilk çeyreği 17-24 geride kapattık. İkinci çeyrekte kenardan gelen Furkan’ın hücumdaki etkili oyunu ayakta kalmamızı sağlarken savunmada ikili oyunlarda sorun yaşadık ve özellikle Papagiannis oyuna girdikten sonra çemberi hiç savunamadık. Giannis’in de potaya gidişlerini faulle durdurmak zorunda kaldık ve bolca çizgiye gitti yıldız forvet. Devreye 37-42 geride gittik.

İkinci yarı ile beraber tempoyu yükseltti Yunanistan ve buna izin veren millilerimiz geri koşmakta zorlanınca fark açılmaya başladı. Ancak Ersan yine sahneye çıktı ve sorumluluk alarak üst üste bulduğu sayılarla 13 sayı olan farkı 6 sayıya kadar indirdi. Son çeyrekte ise Printezis’in sırtı dönük oyunlarına çare bulamadık, madeni bulan Yunanistan bolca skor üretti buradan. Hücumda Wilbekin, Buğrahan ve Doğuş liderliğinde organize olup pas trafiğini kuramayan millilerimizde Cedi de kötü gününde olunca Ersan ile Furkan’ın performansları yeterli olmadı ve hücumda sabırlı oynayarak doğru tercihler yapan Yunanistan farkı açarak rahat bir galibiyete imza attı.

EDİTÖR YORUMU:

Kolay takımlarla yaptığımız hazırlık maçlarının ardından iki güçlü takım Sırbistan ve Yunanistan karşısında hiç iyi görüntü vermedik. Hem 1 hem de 5 numarada ciddi problemlerimiz var ki bu da Furkan, Cedi, Ersan üçlüsünün verimini düşürüyor. Ayrıca bir kez daha gördük ki ABD, Sırbistan, İspanya ve Yunanistan turnuvanın favori takımları. Biz bu 4 takımdan sonra turnuvayı en iyi hangi sırada bitiririz ona konsantre olup, gerçekçi hedefler koymalıyız…

Ay-yıldızlılarda Furkan Korkmaz 25 sayı ve Ersan İlyasova 16 sayı ile ön plana çıkarken, Yunanistan’da Giannis Antetekounmpo 16 sayı ve Georgios Printezis 18 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …