Güncel Haberler

Millier Sırbistan Karşısında Direnemedi

Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Akropolis turnuvasının ilk maçında A milli takımımız güçlü Sırbistan ile karşılaştı. 12 Dev Adam maalesef kaliteli ve geniş Sırbistan rotasyonu karşısında fazla direnemedi ve maçtan 72-87’lik skorla mağlup ayrıldı.

Millilerimiz maça Doğuş, Melih, Cedi, Ersan, Ege beşiyle başladı. Marjanovic-Ege eşleşmesini iyi kullanan Sırbistan’a karşı dış şutlara kaldık. Çember döven milliler skor bulmakta çok zorlandı ve Ersan’ın devreye girmesiyle farkı eritip maça ortak oldu. Ancak basit top kayıplarımız Sırbistan tarafından hızlı hücum sayıları ile değerlendirilince ilk çeyreği 18-25 geride kapattık. İkinci çeyreğe iyi başlayan millilerimiz farkı kapatsa da Bogdanovic’in üçlükleri ve geçiş hücumlarında yaptığımız savunma hataları nedeniyle Sırplar farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Ardından reaksiyon gösteren ay-yıldızlılar devreyi 36-44 geride kapattı.

İkinci yarı ile beraber maalesef top kayıplarımız iyice arttı ve Sırplar da cezayı keserek farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Son çeyreğe de moraller düşük başlayan millilerimiz farkın 20 sayıya çıkmasıyla beraber oyundan tamamen düştü ve iki takım da oyun disiplinini kaybedince maçı 15 sayı farkla kaybetmekten kurtulamadık.

Sırbistan’da Nikola Jokic 18 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Bogdan Bogdanovic de 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile ona eşlik eden isim oldu. Millilerimizde ise Furkan Korkmaz 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Ersan İlyasova 13 sayı, 6 ribaund ve Cedi Osman 12 sayı, 8 ribaund, 5 asist ile ön plana çıkan isimler oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Wilbekin ile Larkin Tahkime Gittiler

Bu yaz 2024 Paris Olimpiyat Ön Elemeleri için düzenlenen Milli Takım kampına katılmayan iki devşirme …