Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray’ın Rakibi Buducnost’tan Cobbs Takviyesi Geldi

7DAYS EuroCup‘da Galatasaray Doğa Sigorta’nın rakiplerinden biri olan Karadağ ekibi Buducnost oyun kurucu rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Cedevita forması giyen ve daha önce ülkemizde İBB forması giymiş olan Justin Cobbs ile anlaştılar.

1.91 boyunda olan 1991 doğumlu tecrübeli guard Eurocup’da geçtiğimiz sezon 16 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken 14.4 sayı, %38.7 3sayı, 2.2 ribaund, 5.5 asist 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Cobbs hücumda çok değerli ve komple diyebileceğimiz bir opsiyon. Yay gerisinden gerek dribbling üstü gerek ceza atışlarını yüzdeli sokan bir isim. Bunun dışında sürati ve güçlü fiziği ile potaya gitmeyi seven ve sola gittiğinde de orta mesafe şutları ile etkili olabilen bir isim. Tempoyu forse etmeyi sevdiğini ve açık alanda daha etkili olduğunu söyleyebiliriz ama set hücumlarında da tepe ikili oyunlarını perdeye göre adamı aşağıda kalırsa üçlükle ya da adam değişimi olursa uzuna karşı birebir oynayıp potaya giderek rahatlıkla sonuçlandırabilen bir skorer. Eksileri arasında organizasyon becerisinin sınırlı olması, herşeyi ortalama seviyede yapması, bir konuda yıldız seviyesinde olmaması ve top kayıplarına meyilli olmasını sayabiliriz. Özellikle ikili sıkıştırmalarda ya da uzunların show-up savunmalarında tercih hataları yapabilen bir guard. Ayrıca floater dediğimiz hareketli orta mesafe atışlar da portföyünde olmadığı için savunmaların önlem alması daha kolay olan bir guard. Özetle Buducnost skor potansiyeli yüksek bir guard alırken organizasyon konusunda takımına katkı vermekte beklentilerin altında kalabilecek bir ismi de transfer etmiş oldu. Cobbs her ne kadar oyun kurucu gibi oynasa da 1 ve 2 numara arasında sıkışmış bir oyuncu…

https://www.youtube.com/watch?v=Jfl7cXA5iu8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …