Güncel Haberler

Daçka ve Mert FIBA’lık Oluyorlar!

Darüşşafaka Tekfen geçtiğimiz sezon ne Euroleague’de ne de Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde beklentileri karşılayamamıştı ama bu süreçte yerli rotasyonunu daha aktif kullanarak zaman zaman alkışları toplayan performanslar da sergilemişlerdi.

Geçtiğimiz sezon adına takımın en önemli kazançlarından biri de genç guard Mert Akay olmuştu. Daçka oyuncusuna yatırım yapmaya yeni sezonda da devam etmek istedi ve kendisine takımda kalmasını istediklerini, vereceği cevaba göre guard rotasyonunun şekilleneceğini hatta A takım antremanlarının saatlerini bile okuluna göre şekillendirebileceklerini iletmişlerdi. Ancak maalesef uzun bir süre genç oyuncudan cevap alamamışlardı.

Son durumda Mert Daçka’nın profesyonel kontrat imza için yaptığı davete karşılık vermedi ve Instagram hesabından yaptığı paylaşımla Sırbistan’a gideceğini belirtti. Orada çalıştığı menajerlik şirketinin Adriyatik Lig’de desteklediği Dynamic Belgrade ‘a transfer olacağı söyleniyor.

Genç yaşı dolan Mert’e Daçka’dan profesyonel sözleşme daveti geldiği ve Mert bu çağrıya cevap vermedi. FIBA yönergesine göre bu durumdaki oyuncular çağrıyı yapan yetiştikleri kulüplerinden izin almadan transfer yapamıyorlar. Daçka da bu yönergeyi baz alarak FIBA’ya başvuracak ve ya transfere izin vermeyecek ya da yetiştirme ücretini almaya çalışacak.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …