Güncel Haberler

Tofaş G-League’den Skorer Guard Getiriyor

Yeni sezon yapılanmasına devam eden ekiplerden Tofaş, geçtiğimiz sezon G-League‘de forma giyen guard Tarik Phillip ile Basketfaul’ün haberine göre imza aşamasına geldi.

Geçtiğimiz sezon G-League’de Memphis Hustle forması giyen 1.90 boyundaki 1993 doğumlu Birleşik Amerikalı guard 47 maçta 29.4 dakika süre alırken 14.1 sayı, %40.1 3sayı, 5.0 ribaund, 3.8 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. Büyük Britanya milli takımında da forma giyen Phillip daha önce Macaristan’ın Szolnoki ve İspanya 2.ligi LEB Pro’da Logrono forması giymişti.

Phillip güçlü fiziği ve çabukluğu ile potaya yaptığı penetrelerle ön plana çıkan bir kombo guard. Genelde 2 numarada vakit geçiriyor çünkü servisten çok bitirmeyi seven bir oyuncu. Atletik özellikleri ve dengeli vücudu ile penetreler esnasında temas alsa da sonuca gitmeyi biliyor. Dış şut tehditi de var ama penetresine çok güvendiği ve iki elle de rahatlıkla skora gidebildiği için ikinci opsiyon olarak düşünüyor şutları. Bunun dışında 1.90 boyunda olmasına rağmen savaşçı kimliği ve güçlü fiziği ile ribaundlarada da katkı veren bir isim. Savunmada da çalışmayı seven Phillip takım oyunununa yatkın yapısı, iki yönlü performansı ve deliciliği ile koç Ene’nin guard pozisyonu için jokeri olacak diyebiliriz. Bütçesi geçtiğimiz sezonlara göre düşen Tofaş, başka bir yabancı hamlesi düşünmüyor şuan için. Philip ile hem 1 hem de 2 numara yedeklenecek ayrıca Garrett’ın da sağlık durumuna göre iyileştiğinde takıma katılma durumu devam ediyor. Zaten 1 numarada Berk ve Barış gibi iki önemli guard da var ellerinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …