Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’dan Pota Altına Olaseni Hamlesi Geldi

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından olan Bursaspor pota altına Büyük Britanya milli takımının da formasını giyen tecrübeli uzunu dahil ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Almanya’nın Wurzburg takımında forma giyen Gabriel Olaseni, artık Bursa temsilcisinin başarısı için ter dökecek.

2.08 metre boyunda olan 27 yaşındaki Büyük Britanyalı uzun BBL’de oynadığı 27 maçta 21.7 dakika süre alırken 9.3 sayı, 5.6 ribaund, 1.6 asist ve FIBA EuropeCup’da ise 20 maçta 18.7 dakika parkede kalırken 8.5 sayı, 5.8 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Atletik özellikleri ile ön plana çıkan Olaseni boyalı alanda etkinliği üst düzeyde olan ve potadan uzaklaştıkça değeri oldukça azalan bir uzun. Özellikle hücum ribaundlarıyle takıma katkı veren hem kendine hem de takım arkadaşlarına ikinci şans sayıları verebilen, bunun dışında ikili oyunlarda da potaya çabuk devrilerek patlayıcılığı sayesinde yüksek yüzdeli bitirişlere imza atan bir oyuncu. İşin savunma tarafında da zamanlaması ve atletizmi ile blok tehditi yüksek olan bir pivot. Fiziksel temastan kaçmayan ve boyalı alanda savaşmayı seven bir oyuncu. Özetle Bursaspor yıldız bir oyuncu almadı ama özellikle hücumda pota altında çok etkin olan, ribaundlarda ön plana çıkan ve savunmada da çalışkan bir ismi kadrosuna kattı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …