Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakibi Neptunas Tecrübeli Oyun Kurucu Dorsey’i Açıkladı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan’in rakiplerinden biri olan Neptunas tecrübeli bir oyun kurucuyu kadrosuna kattığını açıkladı.

2017-18 sezonunda üllkemizde Muratbey Uşak forması da giymiş olan ve geçtiğimiz sezonu Rumen ekibi Cluj Napoca‘da tamamlayan 1.88 boyundaki 32 yaşında olan Dorsey, 22 maçta ortalama 28.2 dakika süre alırken 10.9 sayı, %38.3 3sayı, 3.4 ribaund, 4.4 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Dorsey top tekniği yüksek, süratli ve atletik, delici bir guard. Kendi şutunu yaratabildiği gibi takım arkadaşlarını da iyi organize eden bir lider. Hatta organizsayonu ve servisleri skordan daha önde tutan bir oyun kurucu olduğunu söyleyebiliriz. 1.88 boyunda olmasına rağmen ribaundlara da katkı veren, havuza düşen topları iyi toplayan bir guard. Savunmada da topa baskı ve takımına pas araları ile yardım etmeyi becerebilen bir oyuncu. Hücumda zaman zaman istikrar sorunu yaşayıp sorumluluk almaktan kaçınsa da aşağı yukarı herşeyi 7/10 seviyesinde yapabilen, oyunun iki alanına da katkı veren değerli bir oyun kurucu. Neptunas bir yıldız transfer etmedi ama takımı derleyip toplayacak ve diğer parçaları da daha verimli hale getirebilecek bir lider hamlesi yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …