Güncel Haberler

Sırbistan Hazırlık Maçında Litvanya’yı Geriden Gelip Yenmeyi Başardı

Stark Arena’da Sırbistan‘ın ev sahipliğinde oynanan maçta Litvanya büyük çoğunluğunu önde götürdüğü maçta son çeyrekteki sert savunma karşsında çözüm üretemedi ve 7 sayı farkdan geri gelen Sırbistan 72-68 kazanmayı başardı.

Maça iyi başlayan Litvanya, Sırbistan’ın hücumda tutuk oynamasının da etkisiyle ilk çeyreğin sonunda 23-14 ile 9 sayılık farkı yakaladı. İkinci çeyrekte Sırbistan toparlanmaya başladı, özellikle hücumda daha üretken oynadılar ve devreye Litvanya’nın 40-34 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıda Jovic-Milosavljevic’in hücuma getirdiği enerji sayesinde rakibine biraz daha yaklaşmaya başladı Sırbistan ve 3.çeyreğin sonunda 59-56 Litvanya üstünlüğü vardı. Koç Djordjevic’in son çeyreğin başında 3.çeyrekle başlayan Guduric’in saçmalıklarına daha fazla dayanamadı ve tekrar Bogdanovic’e döndü. Pota altında da Jokic’i kullananan Sırbistan son 2 dakikada yaptığı harika savunma ile Litvanya’ya potayı göstermedi ve 7 sayıya çıkan farkı eriterek geri geldi sonrasında da çizgiden hata yapmayarak 4 sayı farkla galibiyete ulaştılar.

Sırbistan’da Bogdan Bogdanovic 18 sayı, Nemanja Bjelica 15 sayı ve Nikola Jokic 13 sayı ile galibiyeti getiren isimler oldular. Litvanya’da ise Marius Grigonis 18 sayı ve Mindaugas Kuzminskas 12 sayı ile çift haneli skor katkısı veren isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …