Güncel Haberler

FLAŞ: Tofaş’ın Rakibi Lokomotiv Kuban Pota Altına Önemli Bir Takviye Yapıyor

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup sahnesinde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alacak olan Rus ekibi Lokomotiv Kuban, hedeflediği iddialı kadro için önemli bir hamle yapmaya daha hazırlanıyor.

Koç Banchi’yi takımın başına getiren ve NBA patentli Dekker ile tecrübeli guardlar Cummings ve Kalnietis’i kadrosuna katan Rus ekibi şimdi de NBA patentli bir uzun, Alan Williams‘ı kadrosuna katmak üzere. Taraflar 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets’de kısa bir süre oynasa da genelde G-League‘de izlediğimiz Williams, buradaki 45 maçta 20.0 sayı, 13.4 ribaund, 2.1 asist, 1.2 blok istatistikleri ile dikkatleri çekmişti. Çin yaz ligi NBL’de de 7 maçta 21.3 sayı, 14.3 ribaund, 3.3 asist, 1.3 blok, 1.0 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

2.03 boyunda olan 1993 doğumlu Williams 5 numarada görev alıyor. Son yıllarda Avrupa basketbolunda under-size uzun akımına tam anlamıyla uyan bir uzun. Çok güçlü bir fiziği var ve bu da boy dezavantajını kapatıyor. Pota altında tam bir canavar olan Williams, çembere yakın olduğunda durdurulması çok zor bir oyuncu, sırtı dönük bir çok silahı var ve her iki elini de çok verimli kullandığı için onun arkasında kalmak pek mümkün olmuyor. Avrupa’da rakip uzunlara ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Fakat potadan uzaklaştıkça etkisi azalan bir uzun olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Ayrıca faul çizgisinde de sorunlu bir uzun Williams. Diğer taraftan harika bir ribaundçu, her iki pota altında da leblebi gibi ribaund toplayan, pozisyon alma ve atletizm konusunda özel bir oyuncu. Ancak işin savunma tarafında pek de iyi şeyler söylemek mümkün değil. Güçlü fiziği onun ağırlaşmasına neden olduğu gibi boy dezavantajını da burada kapatması kolay olmuyor. Artı olarak hanesine yazabileceğimiz nokta ise zamanlaması ve atletizminin getirdikleri ile blok tehditi yüksek bir isim olması. Dekker gibi yüzü dönük silahları daha etkili olan bir uzun forvetle birlikte pota altında böyle dominant bir uzun almak Kuban’ın yeni sezonda ne kadar tehlikeli bir takım olacağını net olarak ortaya koyuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …