Güncel Haberler

Fransa İkinci Hazırlık Maçında Tunus’u Farklı Yendi

Fransa ev sahipliği yaptığı Coupe Monde hazırlık turnuvasında Tunus karşısında hiç zorlanmadı ve 94-56’lik skorla kazanmayı başardı.

Mathias Lessort ve Nando De Colo hafif sakatlıkları nedeniyle bu maçta da forma giyemezken, dizinden sakatlanan ve Barcelona’ya giden Thomas Heurtel de forma giymedi. Ayrıca yapılan açıklamayla Heurtel’in durumunun ciddi olduğu ve Dünya Kupası’nın da kaçıracağı belirtildi.

Maç dengeli başladı ve düşük tempoda geçen ilk çeyreğin ardından Tunus skora tutunmayı başarmıştı. Ancak ikinci çeyrekle beraber vitesi arttıran Fransa, hem 33 sayı buldu hem de potasında sadece 13 sayıya izin vererek Tunus’un direncini ilk yarı bitmeden kırdı ve soyunma odasına 52-29’luk üstünlükle girdi. İkinci yarıda da sert savunmasına devam eden ve Tunus’un herhangi bir şekilde yaklaşmasına izin vermeyen Fransa, milli takımımızı kaybettiği ilk maçın ardından farklı kazanarak moral depoladı.

Fransa’da Rudy Gobert 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 blok ile komple bir performans sergilerken Evan Fournier de 17 sayı, 4 asist, 2 top çalma ile galibiyetin mimarlarından oldu. Genç guard Theo Maledon da kenardan gelerek 14 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma ile önemli bir katkı verdi.

Tunus’da ise Mabrouk 16 sayı, 3 ribaund, Channoufi 11 sayı, 3 ribaund ve Ben Romdhane 10 sayı, 3 ribaund ile ayakta kalmaya çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …