Güncel Haberler

Galatasaray 4 Numara Hamlesini İsrail’den Yapmaya Hazırlanıyor

Webster, Harrison ve Auguste ile kontrat yenileyen Galatasaray Doğa Sigorta, Zalgiris’e kaptırdığı Hayes yerine yeni 4 numarasını İsrail’den getirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Galil Gilboa forması ile izlediğimiz ve İsrail Ligi’nin en iyi oyuncularından biri olan Birleşik Amerikalı uzun forvet Greg Whittington görüşmelerde sona geldiler. Ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından anlaşma açıklanabilir. Hapoel Jerusalem de kendisiyle ilgilenmiş ancak anlaşma sağlanamamıştı.

2.03 metre boyunda olan 1993 doğumlu uzun forvet, 30 maçta ortalama 35.3 dakika süre alırken 18.4 sayı, %41.5 3sayı, 9.6 ribaund, 2.6 asist, 1.0 blok, 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Whittington özel bir hücum silahı ve Eurocup seviyesinde rahatlıkla çift haneli skor katkısı verebilecek özelliklere sahip. 2.03 boyunda olmasına rağmen topu yere vurabilen, dış şut tehditi bulunan ve hem alçak postta hem de yüksek postta skor üretebilen bir oyuncu. Topla kendi skorunu yaratabildiği gibi ikili oyunlarda kısa ve tam devrilmelerle ya da dipten yaptığı katlarla topsuz da etkili olabiliyor. Özetle komple bir skor opsiyonu ve bencil de değil, her ne kadar özel bir skorer olsa da pas opsiyonlarını da değerlendiren bir oyuncu. Ayrıca atletik özellikleri ve zamanlaması da iyi olduğundan önemli bir ribaundçu ki İsrail Ligi’ninin geçen sezon en iyi ribaundçusuydu zaten. Elbette bu özelliklerini şimdiye kadar Avusturalya, Japonya ve İsrail gibi üst düzey olmayan liglerde sergiledi. BSL ve Eurocup’da daha sert ve komple savunmalara karşı zorlanacağını, adaptasyon sürecinin kritik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca işin savunma tarafında birebirde iyi iş çıkarsa da takım savunmasında pozisyon bilgisi pek iyi durumda değil, savunma konusunda koç Erdoğan ile mesai harcaması gerekecek çoğunlukla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …