Güncel Haberler

Ay-Yıldızlılar İlk Hazırlık Maçında Fransa’yı Deplasmanda Devirdi!

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Fransa‘nın düzenlediği turnuvada ev sahibi ile karşılaşan milli takımımız mücadeleden 74-69 galip ayrılmayı başardı. Eksiklerimize rağmen çok iyi savunma yapan ve yay gerisinden bir çok ismi devreye sokarak yüksek yüzdeyle doğru hücum eden bir milli takım izledik.

Ay-yıldızlılar maça Berkan Durmaz, Doğuş Balbay, Cedi Osman, Melih Mahmutoğlu ve Ege Arar, Fransa ise Adrien Moerman, Nicolas Batum, Thomas Heurtel, Evan Fournier ve Rudy Gobert beşleriyle başladılar.

Millilerimizde Ersan İlyasova, Scottie Wilbekin ve Semih Erden, Fransa’da ise Mathias Lessort ve Nando De Colo önemli eksikler olarak dikkat çekti.

Maça Cedi, Doğuş ve Melih’in üst üste üçlükleri ile hücumda üretken başlayan millilerimiz savunmada çok faul yapıp Fransa’yı sürekli çizgiye gönderince savunma direncini kaybetti ve ilk çeyreği 17-22 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber oyuna giren Furkan Korkmaz’ın getirdiği enerji ile maça tekrar ortak olduk. Ancak pota altında Poirier ve Gobert canımızı sıkmaya başladı ve Fransa 31-26 öne geçince hemen koç Sarıca molası geldi. Ardından Ege Arar ile çemberi daha iyi savunan millilerimiz Doğuş’un da baskısı sonrası çaldığı toplarla başlattığı hızlı hücumlardan skorlar üretince soyunma odasına 34-33 önde gitmeyi başardık.

Üçünüc çeyrekte maçtaki denge yine değişmedi, karşılıklı olarak iki takım da birbirine bir kaç sayıyla üstünlük kurdu, skor bolca el değiştirdi. Ancak Fransa 44-44’ten sonra vitesi arttırıp farkı 5 sayıya çıkarmıştı. İşte bu noktada kenardan gelen Yiğit Arslan devreye girdi gönderdiği kritik üçlükle skoru 51-53’e getirdi. Üstüne bir de Buğrahan Tuncer’den üçlük gelince skoru eşitledik. Son çeyreğe 56-54 önde girdi Fransa ama ipleri tekrar elimize aldık Cedi liderliğinde. Yiğit’in kaldığı yerden devam etmesi ve üçlük yağmuruna 2 tane de Metecan Birsen’den katkı gelmesiyle 5 dakika kala farkı 7 sayıya kadar çıkardık. Fakat Fransa geri adım atmadı ve savunmayı sertleştirerek maça yeniden ortak oldu skoru 65-62’ye çekerek. Skor bulmakta zorlandığımız, ufak çapta bir kriz yaşadığımız bu anlarda Furkan Korkmaz sahneye çıktı ve 4 dakika kala 70-62 öne geçmemizi sağladı kritik üçlüğüyle. Fransa 2 dakika kala serbest atışlarla farkı 4 sayıya kadar çekse de biz de Furkan ve Cedi ile çizgiden hata yapmayarak 4/4 attık ve maçı 74-69 ile kazanmayı bildik.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Milli takımımızda Cedi Osman, 19 sayı, 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Furkan Korkmaz da ona 15 sayı, 4 ribaund ile destek oldu. Fransa’da ise Adrien Moerman 12 sayı ve Evan Fournier 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile çift haneli skor katkısı veren yegane isimler oldular.

https://youtu.be/Eq6qksJ7eys

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …