Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakiplerinden Manresa’dan Pota Altına Kravish Takviyesi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizden biri olan Türk Telekom ile aynı grupta yer alan İspanyol ekibi Manresa pota altına önemli bir takviye yaptığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Avtodor forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı pivot David Kravish ile anlaştılar.

2.08 metre boyunda olan 26 yaşındaki Kravish, VTB Lig’de 26 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 12.3 sayı, 7.9 ribaund, 1.2 asist, 1.1 blok ile katkı vermişti. Europe Cup’da ise 13 maçta 23.5 dakika parkede kalırken 10.2 sayı, 7.8 ribaund, 1.2 asist ile mücadele etmişti.

Kravish, geneksel bir uzun. Ancak sırtı dönük silahlarının ve ikili oyunlardaki yüksek yüzdeli bitirişlerinin yanı sıra yüksek posttan da etkili bir şutu olması onu değerli kılan özelliklerden biri. Diğer taraftan hem alçak hem de yüksek posttan pas dağıtımı yapabilen, saha görüşü ve pas yeteneği olan bir uzun. İşin ribaundlar kısmında özellikle rakip pota altında aktif bir isim, bu da kendi ekmeğini taştan çıkarmasına yardımcı oluyor. İşin savunma kısmında biraz ağır bacaklara sahip olsa da iyi bir çember koruyucu olması ve blok tehditi onu değerli kılıyor, ama tepe ikili oyunlarında kısa karşısında kalma konusunda sorun yaşadığını da belirtmemiz lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …